Zo scoor je altijd de beste prijs voor je hotel

Unsplash
Nu de zonnestralen eindelijk door de wolken breken, zijn de eerste zomerse citytrips en vakanties niet meer zo heel veraf. Van parelwitte stranden tot drukbezochte marktjes en pittoreske stadspleinen, we dromen allemaal van een weekje ontspannen in de zon. Heb jij zo'n vakantie in het verschiet? Met deze tips scoor je ook nog eens de beste hotelkamer.

1. Goedkoop logeren

Last-minute boeken komen bijna altijd goedkoper uit. Bij sommige hotels kan je annuleren tot 48 uur op voorhand, en die kamers worden dan weer vrijgegeven aan goedkopere prijzen. Af en toe tot op het laatste moment wachten kan je dus een fikse korting opleveren. Boek je liever wat meer op voorhand? Kijk dan eens naar zakenhotels. Met name in het hoogseizoen en de weekends is het in hotels gericht op businessmensen wat rustiger, waardoor je er vaak aan fijne prijsjes kan logeren. Ook in nieuwe hotels kan je de eerste maanden vaak goedkoper logeren.

2. Een betere kamer?

Zijn er hoekkamers beschikbaar aan dezelfde prijs? Boeken maar! Meestal zijn deze kamers iets groter qua oppervlakte. Uiteraard kan je ook altijd - discreet - om een upgrade vragen. Dit doe je best door in te checken op het einde van de dag, dan hebben de meeste hotels een beter zicht op het aantal boekingen en zullen ze sneller beschikbare upgrades aanbieden. Ook vraag je dit best op een moment wanneer er weinig andere gasten staan te wachten.

3.Trouwe klanten

Goede klanten krijgen altijd meer gedaan. Eén van de beste manieren om een upgrade of leuke extra's binnen te halen, is door je in te schrijven voor het getrouwheidsprogramma van een hotel. Zo krijg je bij je volgende verblijf vaak meer extra's zoals wifi op excursies, gratis wellness, en exclusieve toegang tot evenementen of bezienswaardigheden. Wil je niet altijd in hetzelfde hotel overnachten? Ook op boekingsites kan je je inschrijven voor getrouwheidsprogramma's.

4. Wees assertief

Is het de eerste keer in het hotel? Vier je iets speciaals? Of schrijf je regelmatig recensies op sites als TripAdvisor? Laat dat zeker terloops vallen, veel hotels zullen je verblijf net dat tikje aangenamer willen maken. Blijf ook niet bij de pakken zitten als er problemen zijn tijdens je verblijf. Luidruchtige buren of een vuile kamer? Meld het aan de receptionist. Vaak zullen ze je een upgrade geven, of een paar drankbonnetjes voor de (mini)bar.

5. Gebruik je creditcard

Boek zoveel mogelijk met je creditcard. Sommige kaarten bieden gratis bescherming zoals een annulatieverzekering, terwijl andere bedrijven dan weer extra bonuspunten of kortingen voor bepaalde hotels of vluchten aanbieden.