H&M
Volledig scherm
© H&M

Zo populair dat site het begeeft: H&M lanceert vandaag feestcollectie die wil bewijzen dat duurzaam niet saai hoeft te zijn

Plastic flessen. Druivenschillen. Oude kledingstukken. Het zijn drie ingrediënten van de nieuwe feestcollectie van kledingketen H&M. Klinkt niet zo feestelijk, en dat denken we wel vaker bij duurzame kleding. Maar net dat idee hoopt H&M te tackelen, met een collectie die verrast. Wie een item wil, moet wel snel zijn: de site van H&M begaf het deze ochtend al door de piek in surfverkeer. 

 1. Betekent een vrouw aan de top ook een gezonder bedrijf? Onderzoek brengt effect van vrouwelijke manager in kaart

  Betekent een vrouw aan de top ook een gezonder bedrijf? Onderzoek brengt effect van vrouwelij­ke manager in kaart

  De vraag naar meer vrouwen in sleutelposities groeit. Niet onbegrijpelijk, want bij ruim een vijfde van de tienduizend grootste bedrijven in ons land is geen enkele vrouw te bespeuren in het management. Functioneren bedrijven werkelijk anders met een vrouw aan de top? De Nederlandse hoogleraar sociologie Tanja van der Lippe onderzocht het effect van een vrouwelijke leider. “Bij een titel krijg je niet automatisch de kwaliteiten cadeau.”
 2. “De zee is onze achtertuin.” 3 topgerechten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBrothers

  “De zee is onze achtertuin.” 3 topgerech­ten uit het nieuwe kookboek van de Zeeuwse BlendBro­thers

  Op hun vele verre reizen als foodadviseurs en cateraars ontdekten de Zeeuwse broers Hendrik en Kamiel Buysse tal van creatieve visbereidingen. De lokale exemplaren vervingen ze door vis uit onze Noordzee. Het resultaat zijn 70 eenvoudige en creatieve vis-, schaal- en schelpdierbereidingen. Van gestoomde tarbot met courgette en basilicum tot zeebaars vierge: met deze 3 gerechten til je lokaal lekkers uit de zee naar het hoogste (en meest smaakvolle) niveau.
 3. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.