Zo maak je een natuurlijke val voor fruitvliegjes

Dorien Claesen/hln
Ongeveer iedereen heeft wel eens te kampen met troepen fruitvliegen die je keuken onveilig maken. Ze hebben dan ook niet meer nodig dan een stuk overrijp fruit of wat kruimels om zich sneller dan konijnen voort te planten. Wij probeerden in het verleden al alles, gaande van een potje met azijn of afwasmiddel tot spuitbussen met vergif, maar niets bleek te helpen. Tot we op deze simpele truc botsten. En zoals je kan zien op de foto werkt het écht ook.

Benodigdheden

-    Bier (Cara-pils will do)
-    Printpapier
-    Glazen

Fruitvliegjes hebben een ingebouwd mechanisme, waardoor ze als levensmissie hebben alcohol te zoeken. Een klein bodempje van een alcoholhoudende drank is immers dé ideale plek voor hen om eitjes te leggen. Ze met alcohol lokken is dan eigenlijk ook niet meer dan logisch.

Giet dus een beetje bier in een aantal glazen. Vouw dan met papier kegeltjes en zet die met de punt naar beneden in de glazen. Let wel dat die punt het bier niet raakt. De randen van de kegeltjes kun je best met tape vastplakken, dan kunnen de fruitvliegjes zeker niet ontsnappen. Zet de glazen verspreid in je keuken en wacht af. Zoals je kan zien op de foto, werkte deze lifehack - alleszins bij ons - nog beter dan we zelf verwacht hadden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.