Gesponsorde inhoud

Zo maak je als huishoudhulp écht het verschil

Elsie is tevreden huishoudhulp bij Partena Hulp in huis.

"Soms krijg ik wel eens een berichtje om me extra te bedanken. Zoiets doet altijd deugd.”
Partena "Soms krijg ik wel eens een berichtje om me extra te bedanken. Zoiets doet altijd deugd.”

Na een carrière als onthaalmoeder, wilde Elsie iets doen met wat meer afwisseling. Ze ging op zoek naar een leuke job en vond die als huishoudhulp bij Partena Hulp in huis. Sinds drie jaar helpt ze haar klanten in het huishouden. Een goede keuze, zo bleek. 

Onmiddellijk een vast contract

Elsie werkte eerst kort bij een ander dienstenchequebedrijf, maar daar liep heel wat fout. Daarna kwam ze terecht bij Partena. “Ik heb gesolliciteerd bij Partena Hulp in huis en was verrast dat ik onmiddellijk een vast contract kreeg. Ik werd ook niet aan mijn lot overgelaten, maar kreeg een deftige opleiding. Het contact met mijn consulent verliep eveneens heel vlot. Bovendien heb je jouw vaste klanten, zodat je altijd weet waar je aan de slag gaat." 

Elke dag een beetje thuiskomen

Intussen werkt Elsie al drie jaar bij Partena en werkt ze nog altijd bij dezelfde mensen. Ze ziet de kindjes opgroeien en ontwikkelen. Geweldig, vindt ze!

“Je krijgt inspraak in de keuze van je klanten. Als je bijvoorbeeld liever met oudere mensen werkt of met jonge gezinnen, houden ze daar rekening mee. Er wordt gekeken dat je een goede klik hebt met je klanten. Dat maakt het makkelijker een band op te bouwen. Mijn opdracht als huishoudhulp bestaat nog steeds in hoofdzaak uit poetsen, maar daarnaast bereid ik ook eten, was en strijk ik en voer kleine herstellingen uit, zoals knopen aannaaien. Wanneer de oudere kinderen van school komen en hun ouders nog niet thuis zijn, komen ze bij mij met hun verhalen en vragen al eens om raad omtrent typische ‘puber vraagstukken’. Je bent dan niet alleen huishoudhulp meer, maar echt een deel van het gezin.”

Aan variatie geen gebrek

Je moet je goed voelen op je werk. Dus kan je flexibel zijn met je uren én heb je een grote mate aan zelfstandigheid. “Ik ben bij Partena gestart als huishoudhulp, maar kon al meteen deelnemen aan de selectieprocedure voor poetscoach. Na drie maanden mocht ik al beginnen! Ik werk nu parttime als huishoudhulp en parttime als poetscoach. Als huishoudhulp heb ik mijn vaste adressen, maar als poetscoach ben ik wel heel mobiel. Ik hou van die afwisseling." 

Werken bij Partena Hulp in Huis? Da’s thuiskomen.

Thuis bij Partena

Voor je ergens start, gebeurt er een goede screening. Een klik hebben met je klanten is bij Partena Hulp in huis erg belangrijk. “Persoonlijk heb ik nog geen mismatch gehad, maar een van de collega's die ik coach wel. Als het echt niet lukt, zoeken we een nieuwe klant voor de medewerker. Je thuis voelen is een vereiste om het werk goed te doen. Als de klik er wel is, ga je niet zomaar werken. Je komt echt thuis bij die klant. Dat vind ik niet te vergelijken met een kantoorjob. Dit is véél persoonlijker. Een van mijn klanten hoort aan het sluiten van de deur dat ik het ben. Dan zet hij meteen koffie. Ik heb er zelfs mijn eigen tas! Mijn klanten liggen me na aan het hart. Ik hoor ook wel eens dat ik hun huis beter ken dan zijzelf...”

Eigen baas

Volgens Elsie is het als huishoudhulp heel belangrijk om discreet te zijn. “Je ziet en hoort veel. Verder moet je als huishoudhulp oog hebben voor detail, en natuurlijk moet je ook graag poetsen. Ten slotte is zelfstandig kunnen werken een must. Je krijgt niet altijd een uitgebreide briefing en op de werkvloer ben je aangewezen op jezelf. Voor mij is dat een voordeel. Ik vind het leuk mijn eigen baas te zijn. Mijn klanten vertrouwen erop dat ik de zaken op orde houd, maar hoe ik dat doe, bepaal ik meestal zelf. Ik kan zelf mijn ritme kiezen en mijn taken inplannen. Het is best inspannend werk, maar toch voelt het niet altijd zo. Het schenkt mij voldoening de deur dicht te trekken en te weten dat de klant blij is als hij thuiskomt in een proper huis. Soms krijg ik dan wel eens een berichtje om me extra te bedanken. Zoiets doet altijd deugd.”

Klaar om ook het verschil te maken? Bekijk hier snel de mogelijkheden bij Partena Hulp in Huis. 

Nog meer vacatures bekijken voor een job als bediende, verzorgende of kinderbegeleider?
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.