Getty Images/NINA
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/NINA

Zo herken je 5 vrouwenkankers die vaak (te) lang onder de radar blijven: “Bloedverlies is een belangrijk signaal”

Een jaar geleden namen we afscheid van columniste en mama Lara Switten (35): zij vocht maandenlang tegen baarmoederhalskanker. Dat sommige vrouwen vatbaarder zijn voor die ziekte, is maar weinig geweten. Net zoals er nog veel onwetendheid is over andere gynaecologische kankers. Weet jij hoe je vagina- of schaamlipkanker herkent? Of dat je beter beschermd bent als je de pil neemt? Een gynaecoloog en oncoloog overlopen wat je moet weten over vrouwenkankers. “Eierstokkanker — een silent killer — wordt maar bij 1 op de 4 vrouwen op tijd ontdekt.”

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. IN MEMORIAM. Een jaar zonder Lara, onze columniste die vocht voor het leven: “Ik heb nergens spijt van”
  PREMIUM

  IN MEMORIAM. Een jaar zonder Lara, onze columniste die vocht voor het leven: “Ik heb nergens spijt van”

  In haar columns voor NINA vertelde Lara Switten (35), mama van drie, ons openhartig over haar leven met baarmoederhalskanker. Ze schreef over bevallen van een zoontje dat ze nooit zou zien opgroeien. Over leven met een deadline en, bovenal, over lichtpuntjes koesteren. Op 10 augustus 2021 namen we afscheid van Lara. Eén jaar later blikken we terug op haar onvermoeibare strijd, verteld in haar eigen mooiste woorden. “Ik heb nergens spijt van.”
 3. Mannen kunnen óók besmet raken met HPV en 7 andere misvattingen over het seksueel overdraagbare virus
  PREMIUM

  Mannen kunnen óók besmet raken met HPV en 7 andere misvattin­gen over het seksueel overdraag­ba­re virus

  HPV kennen we als de grootste oorzaak van baarmoederhalskanker. Veel Belgen denken dat het een zeldzaam virus is en dat ze zich er niet tegen hoeven te beschermen. In realiteit raakt zo’n 80 procent van ons besmet en zijn mannen even kwetsbaar als vrouwen. En zo leven er meer gevaarlijke misvattingen over de seksueel overdraagbare aandoening. Professor Sara Willems en dr. Patrick Martens ontkrachten er zeven. “Ik interviewde een vrouw die al 20 jaar geen seks had. Toch liep ze recent baarmoederhalskanker op.”