ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Zo draag je make-up in de hitte zonder dat alles wegsmelt. “Dit type eyeliner blijft muurvast zitten”

In deze hitte is make-up dragen een gewaagde zet. Zweet je je te pletter, dan bestaat de kans dat de hele boel van je gezicht af smelt. Maar zo hoeft het niet te gaan. Met de juiste producten én een paar slimme trucjes blijven fond de teint, eyeliner, lippenstift en hun consorten wél zitten. Onze beautyredactrice Sophie geeft advies. “Kies als blush of bronzer voor crèmeformules, zelfs al klinkt dat contraproductief.” 

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 3. Een lippenstift in de perfecte ‘nude’-kleur vinden? Daarvoor moet je je tepels checken

  Een lippen­stift in de perfecte ‘nu­de’-kleur vinden? Daarvoor moet je je tepels checken

  Iedereen wil het in de make-uptas: een 'nude' lippenstift, of zeg maar een lippenstift in huidskleur. Dat oogt natuurlijk, maar geeft je lippen toch dat klein beetje extra. Maar wat nude is voor de een, is daarom nog niet nude voor de ander. In het overaanbod van 1.001 verschillende varianten: hoe vind je nu die perfecte ‘naakte' tint die past bij jouw huidskleur en huidtype? Door je tepelkleur te checken, zo blijkt.