Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Zo bereiden Vlamingen zich voor op de zomer volgens de satirische Sara Leemans. “Voor Steve is dit het perfecte weer om z’n zitmaaier boven te halen”

NINASara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo maken Vlamingen zich klaar voor de zomer. 

  1. Koken met low impact: deze 3 gerechten zijn lekker zomers en lief voor de planeet

    Koken met low impact: deze 3 gerechten zijn lekker zomers en lief voor de planeet

    We weten al langer dat onze gezondheid én het milieu er wel bij varen als we groenten de ster laten zijn in onze gerechten. En daarvoor hoef je je eetpatroon niet eens drastisch te veranderen of aan smaak in te boeten. Gewoon af en toe bewust koken, maakt al een wereld van verschil. Ter inspiratie serveert foodie Sonja Peeters drie maaltijden. “Groenten, fruit, peulvruchten, granen en noten zijn dé key ingrediënten in een menu met lage impact.”
  2. On the glow: beautyredactrice Sophie tipt de absolute must-haves voor je toilettas op vakantie

    On the glow: beautyre­dac­tri­ce Sophie tipt de absolute must-ha­ves voor je toilettas op vakantie

    Of je nu het vliegtuig neemt naar een verre bestemming, de auto richting Europa, of als een Columbus in eigen land op ontdekking gaat: die toiletzak reist hoe dan ook mee. Het enige probleem is dat die toiletzak soms nogal zwaar kan uitdraaien. Zet daarom zeker deze zorgvuldig gekozen must-have zomeritems op je inpaklijst. Ze nemen amper plaats in, én je ziet er gegarandeerd stralend uit op de vakantiefoto’s. Say cheese!