Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Zo bereid je je kind voor op winteruur en 2 andere belangrijke feiten over kinderen en slaap

Wist je dat je van jongs af aan al ochtend- en avondtypes kan onderscheiden? En dat de overgang naar winteruur niet zo problematisch is voor je mini als je misschien wel vreest? Psycholoog en slaapexpert Annelies Smolders van ‘Start to Sleep’ deelt 3 must-knows voor ouders.

 1. Ouders en kinderen die bed delen: het gebeurt vaker dan je denkt: “Al die handjes en voetjes rondom ons, we kunnen niet meer zonder”
  PREMIUM

  Ouders en kinderen die bed delen: het gebeurt vaker dan je denkt: “Al die handjes en voetjes rondom ons, we kunnen niet meer zonder”

  ‘Bedsharing’ of ‘cosleeping’ - ouders en kinderen die een bed of slaapkamer delen - is een ding. Toch is niet iedereen zo overtuigd, vaak wegens het risico op verstikking, op té afhankelijke kinderen, of slaapproblemen. “Veel mensen durven zelfs niet zeggen dat ze samen slapen met hun kinderen”. Hoe meer zielen in bed, hoe meer vreugd, of is het meer dan dat? Experts geven uitleg en twee gezinnen getuigen.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 1. Had betere teamspirit de rode duivels kunnen redden? 3 experts geven tips: “Vertrouwen is hét sleutelwoord”
  PREMIUM

  Had betere teamspirit de rode duivels kunnen redden? 3 experts geven tips: “Vertrouwen is hét sleutel­woord”

  Het lijkt erop dat de teamspirit bij onze Rode Duivels helemaal scheef zat op het WK. In plaats van een sterk team zien we koppige individuen. Had teamspirit onze nationale ploeg kunnen redden? Kan zo’n manke teamspirit hersteld worden, op het veld, de werkvloer of in een vriendenkring? En wanneer vorm je een ‘topteam’? Drie experten reageren. “Een beetje wrijving is echt niet slecht.”
 2. Baby die moeilijk slaapt? Laat hem buiten dutten. “Dat mag zelfs als het regent of sneeuwt”
  PREMIUM

  Baby die moeilijk slaapt? Laat hem buiten dutten. “Dat mag zelfs als het regent of sneeuwt”

  Steeds meer Belgische crèches laten baby’s buiten dutten. “De kleintjes slapen dan beter en het is ook goed voor hun gezondheid”, zegt Geert Derwael van kinderopvang Juul. In zijn crèche slapen de baby's al buiten sinds 2013. Hij legt uit hoe het fenomeen precies in zijn werk gaat en hoe je het als ouders thuis zelf ook kan proberen. Slaapexperte Annelies Smolders en kinderslaapcoach Nathalie Schittekatte praten mee. “Er komt wel meer bij kijken dan een baby gewoon buiten in een wieg te slapen leggen.”