Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Zit jouw dochter thuis aan de TV genageld? Met deze 5 spelletjes maak je buitenspelen opnieuw leuk (ook bij slecht weer)

Slechts 37% van alle kinderen die buitenspelen zijn meisjes. Dat blijkt uit het buitenspeelonderzoek van expertisecentrum Kind & Samenleving. Om ervoor te zorgen dat dat aantal opnieuw stijgt, hebben wij vijf leuke spelletjes op een rijtje gezet die je samen met je dochter kan doen. Volgend weekend opnieuw een storm voorspeld? Geen probleem: regenjas aan en gaan!

 1. Een zurige Palomita met augurkenvocht, of toch liever een frisse punch met balsamico? 3 zomerse mocktails met een verrassende twist

  Een zurige Palomita met augurken­vocht, of toch liever een frisse punch met balsamico? 3 zomerse mocktails met een verrassen­de twist

  Zon hoort bij zomer zoals cocktails bij terrasjes. Maar non-alcohol gaat ook, en dat is allesbehalve saai. Dat bewijst Jassy Davis. In haar nieuwe boek ‘Mocktails’ verzamelde ze zestig originele recepten. Wat denk je van een zurige Palomita met - jawel - augurkenvocht? Een Midzomer-punch met balsamico? Of de modderstroom, een overheerlijke milkshake voor volwassenen? Schol!
 2. Hoe oprecht is de ontdekking van ‘het echte vrouwenlijf’ in reclame? “Het lijkt eerder een trend die nu toevallig in is”
  PREMIUM

  Hoe oprecht is de ontdekking van ‘het echte vrouwen­lijf’ in reclame? “Het lijkt eerder een trend die nu toevallig in is”

  Nu er volop reclame gemaakt wordt voor badmode, valt op dat er almaar meer plek is voor normale vrouwenlijven. Ook grotere merken gaan voor de meer natuurlijke look. Maar die natuurlijke look blijft tot op zekere hoogte beperkt (lees: bedrijven kiezen dan wel voor modellen met een maatje meer, maar het gaat om knappe, jonge vrouwen). Maar hoe oprecht zijn de beweegredenen van de 'inclusieve' beweging eigenlijk? “De reclamesector doet dit niet om ons te pleasen, hoor. Zij willen gewoon hun bikini’s verkopen.”