Van links naar rechts: Raf*, Marieke* en Barry*.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Raf*, Marieke* en Barry*. © rv

“Zijn zelfdoding is mijn redding geweest.” 3 Vlaamse slachtoffers van partnergeweld doen hun verhaal

Partnergeweld zoals dat tussen acteurs Amber Heard en Johnny Depp gebeurt ook dichter bij huis: 1 op de 7 vrouwen en 1 op de 10 mannen was er vorig jaar slachtoffer van. Barry* (56), Raf* (45) en Marieke* (44) vertellen over de pijn, de vernederingen en de mishandelingen, en waarom ze hun geliefde telkens weer vergaven. “Oké, hij was soms een agressief monster. Maar het merendeel van de tijd was hij de man van mijn leven.” Een experte licht toe hoe je jezelf uit zo’n situatie redt.

 1. Minder jeuk en aangenamer dan een pruik: haarbanden met eigen haar zijn een hit. “Is ook goedkoper”

  Minder jeuk en aangenamer dan een pruik: haarbanden met eigen haar zijn een hit. “Is ook goedkoper”

  Wie getroffen wordt door kanker, de aandoening alopecia of ernstig haarverlies, vindt vaak zijn toevlucht in een pruik. Maar die zit soms niet goed, jeukt of oogt onnatuurlijk. De Nederlandse Sylvia Holstijn vond daar een oplossing voor: een haarband mét eigen haar van de klant. “De haren zien er exact uit zoals de mensen het zelf inleverden. Het ruikt zelfs nog naar hun eigen shampoo.”
 2. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  22

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 3. “Ze zit vol woede en agressie”: Amber Heard in nauwe schoentjes na derde week van megaproces tegen Johnny Depp
  PREMIUM
  Celebrities

  “Ze zit vol woede en agressie”: Amber Heard in nauwe schoentjes na derde week van megaproces tegen Johnny Depp

  “Ik ben zelf een slachtoffer van huiselijk geweld.” Johnny Depp (58) had deze week een niet mis te verstane boodschap tijdens zijn proces tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36). De ‘Pirates of the Caribbean’-acteur meent zelf het slachtoffer te zijn van een “knorrige en opvliegende” Amber Heard. Een verhaal dat in de hand gewerkt werd door verschillende getuigen waaronder meerdere politieagenten, Depps bodyguard en een klinische psychologe. “Ze werd wat opvliegender, meer veeleisend. Ik kon zien dat zíj de broek wilde dragen in de relatie. Dat was heel duidelijk.”
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Oude platen, de beste ijsjes van België en Napolitaanse pizza: 8 topadresjes van StuBru-presentator Stijn Van De Voorde

  Oude platen, de beste ijsjes van België en Napolitaan­se pizza: 8 topadres­jes van Stu­Bru-presenta­tor Stijn Van De Voorde

  Of het nu met podcasts of voor theater is, muziek blijft de rode draad in het leven van StuBru-presentator Stijn Van de Voorde (45). Momenteel is hij op tour met zijn show For Those About to Rock More, waarin hij vrouwen in de muziekwereld eert. Aan ons tipt hij zijn favoriete lokale adresjes én zijn lievelingsplek in het buitenland. En ook daar zit muziek in.
 3. Lijkt op narcisme, maar met meer drama: de theatrale persoonlijkheidsstoornis van Amber Heard
  PREMIUM

  Lijkt op narcisme, maar met meer drama: de theatrale persoon­lijk­heids­stoor­nis van Amber Heard

  “Ze wil continu het centrum van de aandacht zijn.” Een psychologe op het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard was niet mild voor Heard. Haar diagnose luidt: de actrice lijdt aan een ‘histrionische’ of theatrale persoonlijkheidstoornis. Die komt uit dezelfde familie als de narcistische persoonlijkheidsstoornis, vertelt prof. Laurence Claes, en kan tot impulsieve agressie leiden. Hoe herken je een theatrale persoonlijkheid en leidt ze áltijd tot zo’n destructieve relatie?
 4. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.