Links: Jamie-Lee Curtis en rechts: Michelle Yeoh.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Jamie-Lee Curtis en rechts: Michelle Yeoh. © Daniele Venturelli/ Emma McIntyre/Getty Images

Zijn vijftigers de nieuwe dertigers? Steeds meer mensen doen aan ‘flat aging’. “Leeftijd is vloeibaar geworden”

“Dit is het bewijs dat dromen uitkomen. En dames ... Laat niemand je wijsmaken dat je over je hoogtepunt heen bent.” Michelle Yeoh (60) sprak tijdens haar Oscarspeech over ‘flat aging’. Een wijdverspreid fenomeen, want steeds meer mensen laten zich niet definiëren door hun leeftijd. Een expert legt uit hoe je zelf met een dynamischere bril naar je leeftijd kunt kijken en welke voordelen dat met zich meebrengt.

 1. 20, 30, 40, 50 of ouder: experts tippen de beste sport per leeftijd. “Deze oefeningen verbeteren je metabolisme”
  PREMIUM

  20, 30, 40, 50 of ouder: experts tippen de beste sport per leeftijd. “Deze oefeningen verbeteren je metabolis­me”

  Bij velen staat ‘meer bewegen’ op de lijst met goede voornemens. Een goed idee, natuurlijk. Op voorwaarde dat je een sport zoekt die op jouw lijf én je leeftijd geschreven staat. Want een twintiger is gebaat bij andere work-outs dan de gemiddelde vijftiger. Welke sporten doe je het best wanneer? We vroegen het aan een personal trainer en een sportarts. “Op deze leeftijd wordt cardio steeds belangrijker. Anders loop je meer kans op hart- en vaatziekten.”
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.