Jada, Yasmine en Amélie uit 'Chasing Beauty'.
Volledig scherm
PREMIUM
© Jada, Yasmine en Amélie uit 'Chasing Beauty'.

Zij zijn verslaafd aan plastische chirurgie. 2 experts verklaren het fenomeen: “Niet alle artsen handelen correct”

“Plastic fantastic”, roept Jada Sparks (32) in de documentaire ‘Chasing Beauty’ op Streamz. Daarin worden negen vrouwen en mannen gevolgd die zich al meermaals en voor tienduizenden euro’s aan chirurgie waagden en niet van plan zijn te stoppen. Wij vroegen aan plastische chirurgen waarom hun ingrepen zo verslavend zijn. En vooral: wanneer en hoe te stoppen, eens je begonnen bent? “Onze patiënten zien rechtopstaande borsten met implantaten als ‘het normale’, en een natuurlijk vallende borst niet meer.”

 1. Anouk Matton openhartig in ‘Chasing Beauty’: “Voor plastische chirurgie moet je sterk in je schoenen staan”
  PREMIUM
  TV

  Anouk Matton openhartig in ‘Chasing Beauty’: “Voor plastische chirurgie moet je sterk in je schoenen staan”

  “Ja, ik gebruik af en toe botox, maar dat wil toch niet zeggen dat ik een plastieken pop ben?” Anouk Matton (29) maakt in de Streamz-docu ‘Chasing Beauty: Perfectie Te Koop?’ komaf met het stereotiepe beeld over plastische chirurgie. Ze vertelt welke ingrepen zij al liet uitvoeren en waarom, en waarschuwt dat het allemaal niet zo makkelijk is als het lijkt. “Als je jezelf slecht in je vel voelt, gaan nieuwe borsten daar niets aan veranderen.”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.