Kim.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim. © Greetje van Buggenhout

Ziek door je borsten? Kim wilde van haar D-cup af: “Niemand had me over de ‘borstimplantatenziekte’ verteld”

In de documentaire ‘Chasing Beauty’ op Streamz vertelt Liesl dat haar borstimplantaten haar ziek maken. Een herkenbaar verhaal voor Kim (38) die zich na haar borstvergroting fysiek en mentaal alsmaar slechter voelde. Slapeloosheid, moodswings, hartkloppingen,... Dokters lachen haar symptomen weg, maar in een Facebookgroep vindt Kim 140.000 lotgenoten en ontdekt ze hoe vaak ‘BII’ of borstimplantatenziekte toeslaat. “Nu besef ik dat in plastische chirurgie geld verdienen primeert boven gezondheid.”

 1. Toen ze zeventien was liet Roxanne haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. “Maar nu weet ik dat er in imperfectie wel schoonheid schuilt”
  PREMIUM

  Toen ze zeventien was liet Roxanne haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. “Maar nu weet ik dat er in imperfec­tie wel schoonheid schuilt”

  “Omdat ze zo zwaar waren, had ik op mijn zestiende al hangborsten. De ene hing ook nog eens lager dan de andere. En mijn tepels, die vond ik veel te groot.” Roxanne Wellens (23) liet zes jaar geleden haar borsten verkleinen, liften en gelijk maken. Een zware, maar belangrijke operatie om zich weer beter in haar vel te voelen. Vandaag kijkt Roxanne met andere ogen naar de ingreep die ze als 17-jarige onderging. “Soms vraag ik me af of ik mijn lichaam heb afgewezen.” Plastisch chirurg Jan Vermeylen licht toe of zo’n operatie op jonge leeftijd wel zin heeft.
 2. Maxime vraagt Issy ten huwelijk tijdens een duik in Thailand: “Ik ging nooit trouwen, en toen zag ik haar”

  Maxime vraagt Issy ten huwelijk tijdens een duik in Thailand: “Ik ging nooit trouwen, en toen zag ik haar”

  De Vlaamse Maxime is op wereldreis wanneer hij de Thaisy Issy leert kennen. De twee worden al snel verliefd en delen één grote passie: freediven. Het is meteen ook de manier waarop Maxime zijn liefde ten huwelijk vraagt. Al loopt dat niet helemaal volgens plan. “Het blad met ‘Wil je met mij trouwen’ verstopte ik in mijn wetsuit, zodat Issy niets zou merken.” Dácht hij … Hoe Maxime deze indrukwekkende verloving in het geheim voorbereidde én hoeveel hij ervoor betaalde, vertelt hij ook.
 1. Zij zijn verslaafd aan plastische chirurgie. 2 experts verklaren het fenomeen: “Niet alle artsen handelen correct”
  PREMIUM

  Zij zijn verslaafd aan plastische chirurgie. 2 experts verklaren het fenomeen: “Niet alle artsen handelen correct”

  “Plastic fantastic”, roept Jada Sparks (32) in de documentaire ‘Chasing Beauty’ op Streamz. Daarin worden negen vrouwen en mannen gevolgd die zich al meermaals en voor tienduizenden euro’s aan chirurgie waagden en niet van plan zijn te stoppen. Wij vroegen aan plastische chirurgen waarom hun ingrepen zo verslavend zijn. En vooral: wanneer en hoe te stoppen, eens je begonnen bent? “Onze patiënten zien rechtopstaande borsten met implantaten als ‘het normale’, en een natuurlijk vallende borst niet meer.”
 2. Waar aperitieft, eet en overnacht acteur Roel Vanderstukken? “Hier kom ik om na te denken”

  Waar aperitieft, eet en overnacht acteur Roel Vanderstuk­ken? “Hier kom ik om na te denken”

  Acteur Roel Vanderstukken (45) heeft het druk met zijn rol als Benny in ‘Familie’ én hij krijgt de hoofdrol in de theaterversie van ‘The Broken Circle Breakdown’. Die liefde voor de planken zit er al van kleins af in, verklapt de acteur. Maar Roel leeft ook voor lekker eten, een prachtig landschap of een luxueuze hotelnacht. “Hier verbleven we voor onze twaalfde huwelijksverjaardag.”
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.