@gq en @drewtrulove op Instagram
Volledig scherm
© @gq en @drewtrulove op Instagram

Wordt het de zomer van de microshort voor mannen? Mode-expert: “We zien een Cristiano Ronaldo-effect”

Vallen mannen binnenkort weer voor de korte short? Het kledingstuk dat in de jaren 70 en 80 menig been sierde, lijkt door een samenspel van factoren zijn comeback te maken. “De Instagramcultuur speelt hierin mee: we kicken op mooie lichamen en mannen durven steeds meer te pronken met dat van hen", zegt moderedacteur David Devriendt.

2 reacties

 • Leen Van den bussche

  3 weken geleden
  De mode mag best eens iets anders zijn m de ééntonigheid tegen te gaan, mannen met een rokje why not !!
 • Eric Leysen

  3 weken geleden
  De mode trekt op niks, niet voor mannen maar ook niet voor vrouwen....een zak over ons hoofd zou nog beter staan als je sommige kleren ziet. Waar is de stijlvolle mode van jaren geleden gebleven?
 1. Verlovingshorloges voor mannen zijn in opmars. “Vrouwen zijn geëmancipeerd en willen ook iets doen voor hun partner”

  Verlovings­hor­lo­ges voor mannen zijn in opmars. “Vrouwen zijn geëmanci­peerd en willen ook iets doen voor hun partner”

  Dat een vrouw een verlovingsring krijgt wanneer de man op één knie gaat, is een jarenlange traditie. Maar steeds vaker krijgt ook de toekomstige echtgenoot een cadeau: een verlovingshorloge. Volgens wereldwijd modeplatform Lyst is het één van de grootste, nieuwe trends. “Bij ons zie je het fenomeen ook steeds vaker, overgewaaid uit het buitenland”, bevestigen juweliers en weddingplanners.
 2. Juwelen die eruit zien alsof ze gemaakt zijn door je nichtje zijn hét accessoire van de zomer (vraag maar aan Dua Lipa en Miley Cyrus)

  Juwelen die eruit zien alsof ze gemaakt zijn door je nichtje zijn hét accessoire van de zomer (vraag maar aan Dua Lipa en Miley Cyrus)

  Als we de mode van het moment met één woord moeten omschrijven? Speels. En met een flinke portie nostalgie. De juwelentrend van het moment is dan ook niet gemaakt van het klassieke goud of zilver. Wel zijn het armbanden en kettingen met kleurrijke, bijna kinderlijke kralen. No worries: er is ook een discretere manier om de tendens te adopteren, en de grootste sterren zijn er dol op.