Will Tura & Jan Decleir in NINA: "Op dat podium staan, daar krijg je nooit genoeg van"

Jan Decleir en Will Tura.
Filip Van Roe Jan Decleir en Will Tura.
De film ‘Hoop doet leven’ gaat vandaag in première en toont het leven van Will Tura, verteld door Jan Decleir. Onze grootste acteur, onze grootste zanger. Twee Vlaamse iconen samen. “Wij kennen elkaar niet goed, en toch zijn we compagnons de route.” Morgen staan ze samen in NINA, vandaag geven we je alvast een voorproefje en een blik achter de schermen van de fotoshoot. 

Er zijn van die dagen dat je je even in de arm moet knijpen. Als in: vandaag staan we in de fotostudio met twee levende legendes. De ene is de koning van het theater en het witte doek, de andere is de keizer van het Vlaamse lied.

Jan Decleir komt die dag aanwaaien met de fiets, schudt iedereen vriendelijk de hand en valt dan met de deur in huis: "Maken we vandaag veel foto’s? Want dat doe ik niet zo graag. En u bent de journaliste? Wat moet ik van u allemaal weten?" Je moet een topacteur zijn om de rollen zó snel om te draaien. 

Will Tura komt aan, samen met zijn dochter Sandy. Binnen de kortste keren heeft hij zijn gitaar vast en improviseert hij ter plekke een nummertje, in een onbestaande taal. Benieuwd naar meer? Het volledige interview met Jan en Will lees je morgen in NINA of online op nina.be.

Neem hieronder een kijkje achter de schermen:

Nog in NINA deze week:

- 'Mijn vrouw is een heldin': mannen aan het woord over waarom hun vriendin zo speciaal is

- Goedele Liekens geeft hét recept voor een potje ochtendseks

- Mode: de stuks die je dit seizoen moét hebben

- Sandra Bekkari serveert een aantal fopgerechten zoals steak tartaar zonder vlees

- Beauty: tips om 's ochtends 15 minuten langer te kunnen blijven liggen, en er toch evengoed uit te zien

NINA5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marnik Van Moorleghem

  2 Helden, jong van geest en een groot hart voor hun publiek.Daar kan je alleen maar naar opkijken!!

 • Sara Delaere

  Echt 2 supertoppers! De 1 als acteur zoals Jan vind je er niet veel meer. De ander als zanger waar bijna niemand van de Vlaamse artiesten nu aan kan tippen. Ze hebben niets meer te bewijzen dat hebben ze al lang gedaan,maar toch chapeau dat ze dit samen doen.

 • Johnny Van Roosbroeck

  twee toppers zonder te kijken!

 • WILLY ZACHEL

  2 stock oude onnozelaars bij mekaar wie wil daar nu naar kijken

 • Jakke Troost

  Respect voor beide heren !!