Friends en The Office.
Volledig scherm
Friends en The Office. © rv

Wie zich schaamt voor de zoveelste aflevering ‘Friends’ is mis. Dat maakt je net gelukkig

Tijdens de lunch een aflevering van ‘Friends’? Voor het slapengaan een herhaling van ‘F.C. De Kampioenen’? Of als ontspanning naar ‘The Office’ kijken? Het lijkt of we onze favoriete serie nooit beu worden. Voor wie al jaren vasthoudt aan hetzelfde programma is er goed nieuws: het bevordert ons mentale welzijn. Mijn gedacht!

 1. COLUMN. Goedele Liekens weet waarom vrouwen zo weinig klaarkomen. “Daarom hamer ik op deze techniek”
  PREMIUM

  COLUMN. Goedele Liekens weet waarom vrouwen zo weinig klaarkomen. “Daarom hamer ik op deze techniek”

  “Bij soloseks is er geen probleem: dan komen vrouwen massaal klaar”, zegt Goedele Liekens. Waar wringt dan het schoentje met de partner? De seksuologe lijst op wat er beter kan voor een lekker vrouwelijk orgasme. En dat gaat nog een stuk verder dan: “Mannen, leer alsjeblief dat de clitoris geen krasbiljet is waarop je tekeergaat.” Want de vrouw heeft zelf óók iets aan te pakken.
 2. We moeten opnieuw dichter bij ons instinct leven, zeggen experts. “Blootvoets rondlopen werkt genezend”
  PREMIUM

  We moeten opnieuw dichter bij ons instinct leven, zeggen experts. “Blootvoets rondlopen werkt genezend”

  “We leiden een levensstijl die niet voor ons bedoeld is en ons ziek maakt.” De oplossing? Daarvoor moeten we kijken naar hoe onze voorouders leefden en ons instinct en lichaam weer leren volgen. Drie experts geven de meest concrete tips voor een leven zonder burn-out en andere welvaartsziektes. “We moeten al zoveel, dus weet dat de kleinste aanpassing al voor verandering zorgt.”
 1. EXCLUSIEF. Actrice Cathérine Kools (41) openhartig over stoppen met drinken: “De geschiedenis was zich aan het herhalen”
  PREMIUM

  EXCLUSIEF. Actrice Cathérine Kools (41) openhartig over stoppen met drinken: “De geschiede­nis was zich aan het herhalen”

  Ze verloor haar papa toen ze tien was en kijkt al jaren mee over de schouder van haar alcoholverslaafde moeder. Exact 1.059 dagen geleden besliste actrice Cathérine Kools (41) om het glas zelf aan de kant te zetten. Ze vertelt bijzonder eerlijk over de lokroep van alcohol, de invloed van haar verslaafde moeder en haar kinderwens. “Op tv zie je altijd een lief, leuk meisje. Terwijl ik zoveel heb meegemaakt.”
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.