Visoliesupplementen, breinstimulerende therapie of een dieet? Dit zijn de alternatieven op medicatie voor AD(H)D.
Volledig scherm
Visoliesupplementen, breinstimulerende therapie of een dieet? Dit zijn de alternatieven op medicatie voor AD(H)D. © Getty Images/Maskot

Wie AD(H)D heeft, hoeft niet noodzakelijk medicatie te nemen: dit zijn populaire alternatieve behandelingen

AD(H)D, we linken de (hyperactieve) aandachtstekortstoornis meestal aan drukke kinderen. Maar ook volwassen worstelen ermee, niet zelden nog het meest op de werkvloer. Medicatie is er wel, maar die komt vaak met onaangename bijwerkingen. Onze redactrice heeft ADD en onderzoekt samen met expertisecentrum ZitStil welke alternatieve behandelingen nog kunnen werken. 

 1. “Het was vergif”: Evert gamede 10 uur per dag. Therapeut legt uit hoe je gameverslaving herkent en behandelt
  PREMIUM

  “Het was vergif”: Evert gamede 10 uur per dag. Therapeut legt uit hoe je gameversla­ving herkent en behandelt

  “Ik heb jaren van mijn leven weggegooid. Ik ben er zeker van dat ik anders verder was geraakt met mijn studies.” Evert (35) houdt van computerspelletjes. Tot hij opgeslokt wordt door de virtuele fantasiewereld, en transformeert tot een kluizenaar met een slaaptekort. Psychotherapeut Huub Boonen legt uit waarom gamen zo verslavend is en wanneer frequent gamen problematisch wordt.
 2. PODCAST. Evy heeft seks met haar buurman in een leegstaand huis: “Hij trok mijn slipje uit met zijn tanden”

  PODCAST. Evy heeft seks met haar buurman in een leegstaand huis: “Hij trok mijn slipje uit met zijn tanden”

  “We passeerden een huis dat er leeg uitzag. Het was volgens mij net verkocht en de eigenaars waren nog aan het verbouwen. ‘Kom, we nemen een kijkje’, zei hij. ‘Zulke huizen zijn meestal open’.” Evy (19) ontmoet de knappe Kevin (23) op Tinder. Afspreken blijkt makkelijker dan gedacht, want ze wonen in dezelfde straat. Wanneer ze elkaar voor het eerst zien, hebben ze spannende seks, op een harde betonnen vloer tussen het stof. Hoe Evy die unieke vrijpartij beleeft, hoor je in de zevende aflevering van de podcast ‘Mijn Superseks’.
 3. Luca (21) toont trots zijn beachbody: “Mijn armen zijn te dun naar mijn goesting”

  Luca (21) toont trots zijn beachbody: “Mijn armen zijn te dun naar mijn goesting”

  Tijdens de zomer kom je weleens een stappenplan tegen voor de perfecte beachbody. Stap één: doe zwemkleding aan. Stap twee: je hebt een beachbody. That’s it. Om die boodschap in de verf te zetten, poseert Luca (21) op strand in zijn zwembroek. Sinds zijn puberjaren voelt hij druk om er gespierd uit te zien, maar hij heeft geleerd om de schoonheidsidealen naast zich neer te leggen. “Ik smeer elke dag een crème tegen zwarte puntjes.”
 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  3

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 3. Hoe trippyer, hoe beter. Dit moet je volgens moderedacteur David dragen op WECANDANCE

  Hoe trippyer, hoe beter. Dit moet je volgens moderedac­teur David dragen op WECANDANCE

  De eerste twee weekends van augustus wordt muziekfestival WECANDANCE het Woodstock van Zeebrugge. Het thema is ‘Just an Illusion’, met felle kleuren en psychedelische motieven uit de jaren zestig. Niet toevallig, want die trend is net zoals een lsd-trip in al zijn hevigheid aan het inkicken. NINA-modejournalist David Devriendt tipt alvast enkele outfits die perfect in het thema passen. “We snakken net zoals de hippies naar een betere en mooiere wereld.”