rr
Volledig scherm
© rr

Wegdromen met Adele of uitwaaien aan de noordzee:
5 tips voor een gezellig herfstweekend

Wie graag dit weekend het koude weer trotseert, kan gaan uitwaaien op het strand van De haan. Wie het liever wat rustig aan doet dit weekend kan dat met het romandebuut van Stany Crets, een theatershow als eerbetoon aan Will Tura, het nieuwe album van Adele of een griezelig filmavontuur: vijf tips voor een gezellig herfstweekend. 

 1. Zelfportret van Frida Kahlo verkocht voor maar liefst 30,7 miljoen euro. Waarom blijft de Mexicaanse kunstenares zo fascineren?

  Zelfpor­tret van Frida Kahlo verkocht voor maar liefst 30,7 miljoen euro. Waarom blijft de Mexicaanse kunstena­res zo fascineren?

  Voor Frida Kahlo’s zelfportret ‘Diego en ik’ telde een kunstverzamelaar dinsdag een recordbedrag neer: meer dan 30 miljoen euro. Het bewijst nog maar eens dat Frida, een icoon van lef, vrouwelijkheid en creativiteit, blijft inspireren. Want hoewel ze al meer dan zestig jaar geleden overleed, zijn haar ideeën ook bij jongere generaties nog springlevend. Auteur Arianna Davis verklaart: “Zelfs in haar kwetsbare momenten was Frida haar meest authentieke zelf, en ze verontschuldigde zich daar niet voor.”
 2. Anneleen (28) en Nathan (28) toverden hun herenhuis om tot een thuis met karakter. “De rust van het interieur straalt op ons af”

  Anneleen (28) en Nathan (28) toverden hun herenhuis om tot een thuis met karakter. “De rust van het interieur straalt op ons af”

  In het appartement boven hun winkel geven Anneleen en Nathan een eigen invulling aan de Scandinavische stijl. Met een paar subtiel opgehangen fotokaders, reisherinneringen en planten voegt het duo achter lifestylemerk ‘House Raccoon’ een persoonlijke toets toe aan hun thuis. “Toen ik de prachtige authentieke, opgeschuurde houten deuren, trappen en vloeren zag, viel ik meteen in zwijm.”
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.