Sanne Mouha
Volledig scherm
Sanne Mouha © Steven Richardson

“We nemen te weinig tijd om rustig te tafelen.” Diëtiste Sanne Mouha geeft 5 tips om mindful te eten

Voor velen herkenbaar: snel iets naar binnen schrokken, tussen al je afspraken door. Wat je eet is natuurlijk belangrijk. Maar ook hoe én waarom speelt een rol. Diëtiste en NINA-experte Sanne Mouha is voorstander van mindful eten: stilstaan bij de ervaring die eten je geeft. Makkelijker gezegd dan gedaan, zeg je? Met vijf tips helpt Sanne je op weg. 

 1. Zichtbare bh-bandjes of opwaaiende rokjes? Met deze handige modetrucs ga jij een zorgeloze zomer tegemoet

  Zichtbare bh-band­jes of opwaaiende rokjes? Met deze handige modetrucs ga jij een zorgeloze zomer tegemoet

  De zomer is ein-de-lijk in aantocht en dat betekent dat we onze zwierige jurkjes weer naar boven mogen halen. Maar veel zomerse outfits kennen ook een keerzijde. Denk: opwaaiende rokjes tijdens een fietstochtje of zichtbare bh-bandjes bij een kleedje met een open rug. Niet zo handig of flatterend. Maar daarvoor hoef je die leuke kleedjes nog niet aan de kant te schuiven. Wij zetten vijf geniale fashion hacks voor jou op een rijtje, zodat jij je niet langer zorgen hoeft te maken om jouw outfit.
 2. Kim Kardashian alweer onder vuur voor gefotoshopt lichaam. Lingerie-ontwerpster Murielle Scherre: “Laat ons niet boos zijn, maar slimmer”

  Kim Kardashian alweer onder vuur voor gefoto­shopt lichaam. Lingerie-ontwerp­ster Murielle Scherre: “Laat ons niet boos zijn, maar slimmer”

  In een reclamefilmpje van Skims, het shapewearmerk van Kim Kardashian, is te zien hoe een vinger van de ster er plots erg vervormd uitziet wanneer ze met haar hand over haar heup glijdt. Duidelijk een Photoshop-misser. Murielle Scherre, de Belgische lingerie-ontwerpster van La Fille d’O die al jaren weigert om Photoshop te gebruiken, reageert op de heisa. “Er zitten geen ‘fouten’ in het menselijke lichaam. Een lichaam is perfect. Altijd.”
 1. Hoe (on)gezond is mayonaise écht? Diëtiste Sanne Mouha neemt 12 soorten uit de supermarkt onder de loep
  PREMIUM

  Hoe (on)gezond is mayonaise écht? Diëtiste Sanne Mouha neemt 12 soorten uit de supermarkt onder de loep

  Een lekkere, vettige hap is voor veel Belgen een portie frieten met mayonaise. Maar ook bij aardappelen, een salade of zelfs op de boterham smaken we mayonaise. Hoe ongezond is dat nu eigenlijk? En welke smaakt het lekkerst? “Mayonaise bestaat vooral uit gezonde vetten en is zelfs een goede vervanger voor boter”, aldus diëtiste Sanne Mouha. Ze beoordeelt 12 soorten uit de supermarkt, van gewone tot light- en yoghurtmayonaise.