Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

We masturberen meer en 1 op de 10 heeft seksloze relatie: hoe tevreden zijn Vlamingen echt over hun seksleven?

Goed Gevoel onderzocht met iVox wat de Vlaming zoal uitspookt tussen de lakens en dat leidde tot opmerkelijke cijfers. Soloseks wint aan liefhebbers, het genot van de vrouw krijgt stilaan de aandacht die het verdient, en een orgasme vinden we minder essentieel. Toch geven we ons seksleven een verrassend magere score. Seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck lichten de prikkelende resultaten toe. “Dat ongoochelt me toch. Waarom streeft de Vlaming niet naar bétere seks?”

 1. 35% van de vrouwen geeft haar seksleven een 8 op 10 of meer: de prikkelendste cijfers uit onze seksenquête

  35% van de vrouwen geeft haar seksleven een 8 op 10 of meer: de prikkelend­ste cijfers uit onze seksenquê­te

  Niet de dildo of vibrator, maar wel de blinddoek blijkt het favoriete attribuut van Vlaamse koppels. Vrouwen zijn bovendien meer tevreden over hun seksleven dan mannen, zelfs zónder orgasme. Dat blijkt uit de seksenquête die Goed Gevoel met iVox uitvoerde bij 1.000 Vlamingen. Seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck geven toelichting bij de opmerkelijkste bevindingen, de rest van de resultaten lees je vanaf vandaag in het meinummer van Goed Gevoel.
 2. Radiopresentatrice Anke Buckinx schrijft een brief aan een oude liefde. “Ik heb je al vaak gezocht, op Facebook”
  PREMIUM

  Radiopre­sen­ta­tri­ce Anke Buckinx schrijft een brief aan een oude liefde. “Ik heb je al vaak gezocht, op Facebook”

  In Blankenberge beleeft JOE-radiopresentatrice Anke Buckinx (42) als tiener een heerlijke zomervakantie. Ze is elf en tot over haar oren verliefd op Kevin. “Ik voelde vlinders voor de allereerste keer”, bekent ze in deze brief aan hem. Ze schrijft eerlijk wat ze nog meer voelde en vooral: wat ze nog had moeten zeggen. Want de twee zagen elkaar, tot Ankes spijt, nooit meer terug. Al krijgt ze op een dag wel post van hém. “Het was een Hallmark-kaart, met beertjes op...”