Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Wat wel én niet werkt op Tinder, volgens lezers en experts. “Meer dan 5 foto’s? Dan lijk je een ijdeltuit”

Vandaag is het tien jaar geleden dat datingapp Tinder werd gelanceerd. Sindsdien ‘swipen’ we erop los, hopend op een match made in Tinder-heaven. Maar je profiel, foto’s en hoe je omgaat met je matches maken of kraken je kans daarop, en veel Belgen tasten in het duister. Wij vroegen vier liefdesexperts en tientallen lezers om hun concrete do’s-and-don'ts: van welke beelden afschrikken tot welke bio’s scoren. “Gebruik geen foto’s met vrienden! Of met vissen.”

  1. Ludieke wedstrijd gaat op zoek naar lelijkste Belgische website: welke vind jij het grootste gedrocht?

    Ludieke wedstrijd gaat op zoek naar lelijkste Belgische website: welke vind jij het grootste gedrocht?

    Het doel van websites? Informatie verschaffen. De look en feel zijn eerder secundair, dus de ene instelling, organisatie of onderneming schenkt er al wat meer aandacht aan dan de andere. Met als gevolg dat er héél wat spuuglelijke sites op het net circuleren. Om dat op ludieke wijze in de verf te zetten, is er de ‘Ugly Belgian Websites’-wedstrijd. Voorlopig kanshebbers voor de winnende titel zijn Urbanus, de website van de rommelbeurs en die van Frank Deboosere, maar je kan ook zelf nog nominaties insturen.
  2. ‘Beige vlaggen’ gaan viraal op TikTok: dit zijn de tekenen dat jij saai overkomt op jouw sociale media

    ‘Beige vlaggen’ gaan viraal op TikTok: dit zijn de tekenen dat jij saai overkomt op jouw sociale media

    In de datingwereld kijkt iedereen uit naar zogenaamde red flags: signalen dat je date echt niet bij je past of geen fijn persoon is. Maar op sociale media waarschuwen mensen nu ook voor beige flags: hints dat je date in het echte leven nogal saai zal zijn. Kom jij saai over op een date of op Tinder? Nou, een sterke mening uiten over koriander of over ananas op pizza zijn alvast geen goed begin.