NBCU Photo Bank via Getty Images/NINA
Volledig scherm
PREMIUM
© NBCU Photo Bank via Getty Images/NINA

Wat is Small en Big Dick Energy en hoe beïnvloedt het jouw (seks)leven? Seksuoloog Kaat Bollen: “Mannen die onzeker zijn over hun penis sturen vaker dickpics”

Volgens het internet heeft Barack Obama het, terwijl Kanye West het juist mist. De term Big Dick Energy dook voor het eerst op in 2018. Vandaag is het fenomeen, samen met tegenhanger Small Dick Energy, goed ingeburgerd en wordt het gebruikt om iemands uitstraling of gedrag te beschrijven. Vertoont iemand misplaatst haantjesgedrag? Dan is dat, volgens sommigen, te wijten aan een kleine penis. Straalt iemand een gezond zelfvertrouwen uit? Dat is dan Big Dick Energy. En jawel: ook in bed zijn er merkbare verschillen. Seksuoloog Kaat Bollen: “Mannen met een kleinere penis vertonen vaak compensatiegedrag.”

 1. Wel de relatie, maar niet de seks? Prof: “Aseksuele mensen hebben geen laag libido, maar een volledig gebrek aan interesse”
  PREMIUM

  Wel de relatie, maar niet de seks? Prof: “Aseksuele mensen hebben geen laag libido, maar een volledig gebrek aan interesse”

  Decennia geleden was seks zonder liefde taboe. Vandaag zorgt net het omgekeerde voor opgetrokken wenkbrauwen. Maar wat als seks jou helemaal niets zegt? Steeds vaker staan mensen die geen seksuele drift kennen — ‘they literally don’t give a fuck’ — op de barricade voor erkenning van de minderheidsgroep waartoe zij behoren. Prof Paul Enzlin zet enkele misvattingen over aseksuelen op een rijtje. “Wanneer één van de twee aseksueel is en beide partijen daar vrede mee hebben, kan een seksloze relatie prima werken.” Bij de aseksuele Emma (40) is dat het geval: zij heeft al tien jaar een seksloze relatie. Hier doet zij haar verhaal.
 2. Mijn kind, schoon kind? Mama’s delen op TikTok massaal foto’s van hun lelijke baby

  Mijn kind, schoon kind? Mama’s delen op TikTok massaal foto’s van hun lelijke baby

  Alle baby’s zijn prachtig, horen we te zeggen. En als ouders in spe hoop je vurig dat je baby'tje de allermooiste zal zijn. Maar soms heeft een pasgeborene nu eenmaal iets meer tijd nodig. Taboe, zeg je? Niet voor vele mama’s op TikTok. Ze delen massaal foto’s van hun - sorry, aan verbloemen doen we niet mee - lelijke oogappel. Als kijker smelt je niet per se, maar ervan smullen doe je ongetwijfeld.