(v.l.n.r.) Miley Cyrus, psychologe Sarah Van Pelt, Shakira.
Volledig scherm
PREMIUM
(v.l.n.r.) Miley Cyrus, psychologe Sarah Van Pelt, Shakira.

Wat doe je best als je wraak wil nemen op een ex? Psychologe: “Pas op, je kan in je eigen voet schieten”

In hun nieuwste songs halen Miley Cyrus en Shakira schaamteloos uit naar hun overspelige ex. Ze nemen wraak — en iedereen vindt dat cool. Is het wel een goed idee om je ex publiekelijk zwart te maken? En bestaan er gezonde manieren om de woede die je na een breuk voelt, op te vangen? Psychologe Sarah Van Pelt geeft advies. “Die boosheid is nog maar één fase van het hele verwerkingsproces.”

 1. Na ‘Flowers' van Miley Cyrus: dit zijn de vlijmscherpste wraaknummers ooit geschreven (en de exen waar ze over gaan)
  MUZIEK

  Na ‘Flowers' van Miley Cyrus: dit zijn de vlijm­scherp­ste wraaknum­mers ooit geschreven (en de exen waar ze over gaan)

  Met haar nieuwe single ‘Flowers’ pakt Miley Cyrus (30) haar ex-man Liam Hemsworth stevig aan. Drie jaar na haar scheiding heeft de popster de stukgelopen relatie duidelijk verwerkt. “Ik kan beter van mezelf houden dan jij”, klinkt het zelfverzekerd. Maar de Amerikaanse zangeres is lang niet de enige die wraak neemt op haar ex in een liedje. Van Justin Bieber tot Taylor Swift: dit zijn de beste wraaknummers op een rijtje.
 2. Hoe herken je een toxische relatie? Rika Ponnet lijst rode vlaggen op. “Heb je de gewoonte om te liegen in bed?”
  PREMIUM

  Hoe herken je een toxische relatie? Rika Ponnet lijst rode vlaggen op. “Heb je de gewoonte om te liegen in bed?”

  “Op den duur lag ik in een balletje te huilen terwijl hij naar me gilde.” Actrice Anna Kendrick (37) getuigt voor het eerst over hoe haar ex langzaam in een tiran veranderde. Relatietherapeute Rika Ponnet lijst de tekenen op dat je naar zo’n toxische relatie evolueert en vertelt hoe jezelf eruit bevrijdt. “‘Hij of zij heeft mijn grenzen overschreden’, hoor ik weleens. Maar waren er wel grenzen?”