Rechts: Emma
Volledig scherm
Rechts: Emma © Getty Images / rv

Wat als je geen maandverband kan betalen? Emma (24) lijdt onder menstruatiearmoede: “Ik behelp me met toiletpapier”

Emma* (24) leeft in armoede, waardoor ze net als 1 op de 8 Vlaamse vrouwen het moeilijk heeft om menstruatieproducten te kunnen betalen. Ze vertelt over de schaamte en de zorgen die haar elke maand teisteren. “Ik gebruik toiletpapier bovenop mijn maandverband, zodat ik het niet snel moet verversen.”

  1. Redactrice Roxanne vergelijkt goedkope menstruatieslips met dure: “Je zou denken dat de naden loslaten door het vele wassen, maar nee”

    Redactrice Roxanne vergelijkt goedkope menstrua­tie­slips met dure: “Je zou denken dat de naden loslaten door het vele wassen, maar nee”

    Menstruatieonderbroeken, tegenwoordig slaan ze ermee om je oren. Ze zijn een pak duurzamer dan maandverbanden en tampons. En op het einde van de rit goedkoper, dat ook. Waar je een jaar geleden minstens veertig euro moest neertellen, heb je nu al period proof ondergoed voor een tientje. Bloody cool? Of blijft goedkoop toch nog altijd duurkoop? Journalist Roxanne vergelijkt slipjes van 7 tot 40 euro. “Ik heb al slips getest van veel high-end merken, maar de look and feel van deze slip is veruit de beste.”