Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Waarom parfum het beste cadeau blijft, en tips van de parfumeur om de perfecte geur te kiezen

Origineel is parfum allerminst. En toch... zo’n klein flesje kan net een heel bijzonder geschenk zijn. Parfumeur Kristof legt uit waarom parfum zo emotioneel beladen is. En hoe je tussen alle eau de parfums, eau de colognes, eau de toilettes en noem maar op dan ook het perfecte geurtje vindt om cadeau te doen, licht beautyredactrice Sophie toe. “Door een geur te geven die bij de ontvanger past, zeg je: ‘Ik kén jou’.” 

 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Schmink voor kids? Belgisch make-up merk lanceert een eerste kindercollectie. Dermatoloog geeft advies

  Schmink voor kids? Belgisch make-up merk lanceert een eerste kindercol­lec­tie. Dermato­loog geeft advies

  Cent Pur Cent, een mineraal maquillagemerk van eigen bodem, komt met een primeur: make-up speciaal voor kinderen. “De producten zijn zo natuurlijk mogelijk en dermatologisch getest zodat jouw kleine spruit op een veilige manier kan spelen met make-up”, aldus Caroline Rigo, het brein achter het label. Maar hoe veilig is het écht? Wij vroegen het aan dermatoloog Thomas Maselis.
 3. Liefde is ... matching outfits dragen. Modejournalist David legt uit hoe je kleding op elkaar afstemt, zonder te lijken op een tweeling

  Liefde is ... matching outfits dragen. Modejourna­list David legt uit hoe je kleding op elkaar afstemt, zonder te lijken op een twee­ling

  Een gelijkaardige outfit dragen als je lief is tegenwoordig hip. Rapper Kanye West (44) en zijn nieuwe vlam Julia Fox (31) zijn daar het schoolvoorbeeld van, maar ze zijn lang niet de enige die het doen. Er bestaat zelfs een naam voor: couple core. Al is de grens tussen cool en smakeloos dun. Om te vermijden dat je overhelt naar de foute kant geeft onze modejournalist David enkele tips.
 1. Fotografe Morgane strijdt voor meer diversiteit in de modewereld en richt een agentschap op met inclusieve modellen

  Fotografe Morgane strijdt voor meer diversi­teit in de modewereld en richt een agentschap op met inclusieve modellen

  Stukje bij beetje wordt de modewereld diverser. Maar die vooruitgang mag sneller. En ook in ons land moet het nog anders, beter en vooral inclusiever. De Belgische lifestyle- en modefotograaf Morgane Gielen richt daarom een nieuw talentenbureau op: No Babes Agency. Ze werkt alleen maar samen met mensen met een taboedoorbrekend verhaal of look. “We moeten streven naar een wereld waarin iedereen zich gerepresenteerd voelt.”
 2. Beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope producten tegen wallen. “Slaap is niet meer nodig, want je hebt een instant frisse blik”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie vergelijkt dure en goedkope producten tegen wallen. “Slaap is niet meer nodig, want je hebt een instant frisse blik”

  Hallo oktober, hallo werkwallen. We mogen weer naar kantoor, maar dat brengt ook een file, drukke pendeltreinen en vooral vroege ochtenden met zich mee. Concealer to the rescue. Maar moeten we daar per se veel geld voor neertellen? Beautyredactrice Sophie gaat op onderzoek en test twaalf verschillende concealers. Scoort een applicator van amper 5 euro even goed als eentje van net geen 40 euro?
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.