Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Waarom parfum het beste cadeau blijft, en tips van de parfumeur om de perfecte geur te kiezen

Origineel is parfum allerminst. En toch... zo’n klein flesje kan net een heel bijzonder geschenk zijn. Parfumeur Kristof legt uit waarom parfum zo emotioneel beladen is. En hoe je tussen alle eau de parfums, eau de colognes, eau de toilettes en noem maar op dan ook het perfecte geurtje vindt om cadeau te doen, licht beautyredactrice Sophie toe. “Door een geur te geven die bij de ontvanger past, zeg je: ‘Ik kén jou’.” 

 1. Schmink voor kids? Belgisch make-up merk lanceert een eerste kindercollectie. Dermatoloog geeft advies

  Schmink voor kids? Belgisch make-up merk lanceert een eerste kindercol­lec­tie. Dermato­loog geeft advies

  Cent Pur Cent, een mineraal maquillagemerk van eigen bodem, komt met een primeur: make-up speciaal voor kinderen. “De producten zijn zo natuurlijk mogelijk en dermatologisch getest zodat jouw kleine spruit op een veilige manier kan spelen met make-up”, aldus Caroline Rigo, het brein achter het label. Maar hoe veilig is het écht? Wij vroegen het aan dermatoloog Thomas Maselis.
 2. Beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope producten tegen wallen. “Slaap is niet meer nodig, want je hebt een instant frisse blik”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie vergelijkt dure en goedkope producten tegen wallen. “Slaap is niet meer nodig, want je hebt een instant frisse blik”

  Hallo oktober, hallo werkwallen. We mogen weer naar kantoor, maar dat brengt ook een file, drukke pendeltreinen en vooral vroege ochtenden met zich mee. Concealer to the rescue. Maar moeten we daar per se veel geld voor neertellen? Beautyredactrice Sophie gaat op onderzoek en test twaalf verschillende concealers. Scoort een applicator van amper 5 euro even goed als eentje van net geen 40 euro?