Waarom Meghan Markle vaak marineblauw draagt

Photo News
Het is de royaltywatchers onder ons ongetwijfeld al opgevallen, the Duchess of Sussex draagt de laatste tijd vaak donkerblauw. Of het haar eigen keuze is of opgedrongen wordt door een leger aan stylisten, blijft een mysterie. Maar één ding is zeker, de kleurkeuze is niet zomaar uit de lucht gegrepen.

Sinds haar officiële intrede in de koninklijke familie of haar bombastische huwelijk (het is maar hoe je het bekijkt) duikt ze vaak op in het blauw. Niet zomaar volgens trendwatcher en kleurexpert Hilde Francq: “Het is een veilige keuze want hoewel royals vaak frivole kleuren dragen, verdragen we dat vandaag de dag niet langer. We willen dat ze verantwoordelijkheid uitstralen. In die zin is het een goede keuze van Meghan en de link naar de Britse Royal Navy (marine) is mooi meegenomen”.

Photo News

Blauw, blauwer, blauwst

Blauw straalt vertrouwen en ernst uit, dat verklaart waarom ze tijdens haar 16-daagse trip door Australië vaak voor de kleur koos. De zachtere tint oogt vriendelijker dan zwart. “We hebben al miljoenen jaren associaties met blauw en dan denken we vooral aan verre horizonten, open hemels, ... In de prehistorie waren dat positieve associaties en die dragen we nog altijd mee,” zegt Hilde Francq.

Is blauw jouw lievelingskleur? Dan ben je zeker niet de enige, bij enquêtes komt blauw het meest naar voor als favoriete kleur. “Elke blauwtint heeft wel een andere betekenis. Zo associëren we lichtblauw eerder met deugdelijkheid en zachtheid, denk maar aan babyblauw. Indigoblauw heeft dan weer een associatie met werkmanskledij of met subculturen die jeans dragen,” verklaart Francq.

Photo News

Safe

Niet alleen voor Meghan Markle, maar ook voor stervelingen zonder blauw bloed is marineblauw een veilige, klassieke keuze waar bijna iedereen mee staat. Hilde Francq besluit: “Het is makkelijke te combineren en ziet er nooit goedkoop uit. Dus als je echt safe wil zitten: kies marineblauw!”
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ingrid joosten

  Ik heb maar één associatie met blauw en dat is mijn schooluniform van het middelbaar onderwijs. Daarom draag ik NOOIT nog blauw...

 • Bertil Smeets

  Eerst haar handen in haar zakken nu omdat ze blauw draagt, man man man lid zijn van het koninklijk huis is toch wat.

 • Eric Audenaert

  Waarom vragen stellen als die marine blauw draagt ? Wat is daar mis mee ?

 • Cassius Roy

  Proficiat aan degene die dit artikel geschreven heeft. Je kan weer zeggen dat je eigenlijk niks gepresteerd hebt deze week. Tristico

 • Anne Onsia

  Ze heeft in de spiegel gekeken en gedacht, wauw ik zie er goed uit in die kleur, en dat was het...