Pexels
Volledig scherm
PREMIUM
© Pexels

Vrouwenploeg Club Brugge krijgt menstruatiecoach. “De meest gevreesde rode kaart is die van Moeder Natuur”

Belgische primeur bij het vrouwenteam van Club Brugge: volgend seizoen zal de voetbalploeg een menstruatiecoach inzetten. Die is niet louter bedoeld als doekje voor het bloeden, want de vrouwelijke cyclus speelt een cruciale rol in hoe we presteren. Sportgynaecoloog prof. Luc Baeyens geeft tekst en uitleg: “Ik kan het alleen maar toejuichen, het wordt hoog tijd dat er meer rekening wordt gehouden met de cyclus van vrouwelijke topsporters.” 

 1. Waarom is shapewear zo populair? “Rondingen worden vandaag gevierd en toch grijpen we naar middeltjes”
  PREMIUM

  Waarom is shapewear zo populair? “Rondingen worden vandaag gevierd en toch grijpen we naar middeltjes”

  Zangeres Lizzo (33) kondigt aan dat ze een shapewearcollectie uitbrengt. Is het niet contradictorisch dat een voorvechtster van bodypositivity ondergoed uitbrengt dat je vormen wegmoffelt? Of voelt shapewear voor vrouwen tegenwoordig empowering? Lingerieontwerpster Murielle Scherre, PrimaDonna-manager Vanessa De Vuyst en bodypositivityactiviste Marijne Van Boeckel doen hun boekje open over de (on)zin van shapewear. “Vroeger heerste echt de dictatuur van de slankheid. Nu is het een heel ander verhaal.”
 1. J.Lo spreekt haar kind genderneutraal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

  J.Lo spreekt haar kind genderneu­traal aan: is dat de toekomst? “Je moet niet bang zijn om je te verspreken”

  Tijdens haar recentste concert riep zangeres Jennifer Lopez haar kind genderneutraal het podium op. Dat deed ze door ‘die’ en ‘hun’ te gebruiken, toen ze Emme (14) voorstelde. Ze heeft het ook over haar ‘kind’ in plaats van haar ‘dochter’ of ‘zoon’. Dichter bij huis kregen federale ambtenaren aanbevelingen om genderneutraal te schrijven. Geen ‘heer’ en ‘mevrouw’ meer bij het opstellen van een mailtje, bijvoorbeeld. Genderneutraal spreken en schrijven: is dat de toekomst?
 2. Trotse bimbo’s scoren op TikTok: “We laten ons door seksisme niet tegenhouden om f*cking amazing te zijn”

  Trotse bimbo’s scoren op TikTok: “We laten ons door seksisme niet tegenhou­den om f*cking amazing te zijn”

  Een vrouw een bimbo noemen is, op z’n zachtst gezegd, geen compliment. Dom, blond, vulgair: dat dekt de lading zo’n beetje. Maar misschien verandert dat binnenkort. Op sociale media posten zelfzekere dames onder de populaire hashtag #BimboTok video’s waarin ze schaamteloos zo bimbo zijn als ze willen. Ze strijden voor een ‘bimbofication’, die vrouwen net macht geeft.