Kim Kardashian in een Skims-campagne.
Volledig scherm
PREMIUM
Kim Kardashian in een Skims-campagne. © Instagram

Vrouwen loven massaal de shapewear van Kim Kardashian. Hoezo? “Iedereen wil ‘slim thick’ zijn zoals zij”

Online pochen vrouwen deze zomer massaal met hun shapewear van Kim Kardashian. “Wat een verschil”, getuigt eentje tevreden in de populairste video met 13 miljoen (!) views. Voelt figuurcorrigerend ondergoed voor vrouwen (weer) empowering? Lingerieontwerpster Murielle Scherre, PrimaDonna-manager Vanessa De Vuyst en bodypositivityactiviste Marijne Van Boeckel reageren op de (on)zin van moderne shapewear. “Vroeger heerste de dictatuur van de slankheid. Nu is het een heel ander verhaal.”

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Populair met een stevige portie ‘je-ne-sais-quoi’: moderedacteur onthult het geheim achter 'it-girls’

  Populair met een stevige portie ‘je-ne-sais-quoi’: moderedac­teur onthult het geheim achter 'it-girls’

  Kim Kardashian en Paris Hilton zijn het, maar Zendaya en Emma Corrin net zo goed ook: it-girls. De term bestaat al heel lang, en toch valt er niet één definitie (of één type vrouw) op te plakken. Onze moderedacteur David Devriendt legt in geuren en kleuren uit hoe de term is ontstaan, wie de eerste originele it-girl was, en wat de term nu juist écht betekent. “Schoonheid kan een factor zijn, maar er is meer.”
 3. Waar aperitieft, eet en overnacht acteur Roel Vanderstukken? “Hier kom ik om na te denken”

  Waar aperitieft, eet en overnacht acteur Roel Vanderstuk­ken? “Hier kom ik om na te denken”

  Acteur Roel Vanderstukken (45) heeft het druk met zijn rol als Benny in ‘Familie’ én hij krijgt de hoofdrol in de theaterversie van ‘The Broken Circle Breakdown’. Die liefde voor de planken zit er al van kleins af in, verklapt de acteur. Maar Roel leeft ook voor lekker eten, een prachtig landschap of een luxueuze hotelnacht. “Hier verbleven we voor onze twaalfde huwelijksverjaardag.”