Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Vrouwen lopen meer risico op hartziektes dan mannen. Cardioloog: “Er zijn 3 belangrijke sleutelmomenten voor een check-up”

Goed GevoelTopmodel en presentatrice Ghislaine Nuytten (67) overleed dinsdagavond aan een hartstilstand. In België sterven er dagelijks meer vrouwen dan mannen aan hart- en vaatziekten. Toch denken we bij een hartinfarct sneller aan een man, en dus worden klachten bij vrouwen niet altijd (h)erkend. Cardiologe Sofie Gevaert beschrijft de genderverschillen in onze borstkas en geeft de belangrijkste momenten mee waarop je als vrouw je hart moet laten checken. “Vanaf de menopauze daalt de oestrogeenproductie drastisch, terwijl juist dat vrouwelijk hormoon beschermend werkt.”

 1. Dankzij intermittent living boost je je brein, body en immuunsysteem. Coach licht alle voordelen toe: “Je wordt zelfs besluitvaardiger”
  PREMIUM

  Dankzij intermit­tent living boost je je brein, body en immuunsys­teem. Coach licht alle voordelen toe: “Je wordt zelfs besluit­vaar­di­ger”

  Na intermittent fasting is nu ook intermittent living in opmars: een wetenschappelijk onderbouwd fenomeen waarbij je je lijf en brein uitdaagt met korte stressprikkels zoals honger, dorst, warmte en kou. Klinkt niet aangenaam, maar je wordt er wel sterker, energieker en gezonder van. Een intermittent-livingmentor geeft negen laagdrempelige oefeningen en alle voordelen van de levensstijl. “Minder vaak eten, je zittijd doorbreken of ’s ochtends koud afdouchen kan je immuunsysteem rust geven, zodat je brein het kan overnemen.”
 2. Radiopresentatrice Anke Buckinx beantwoordt 9 stoute vragen: “Ik ben zat na drie slokjes cava”

  Radiopre­sen­ta­tri­ce Anke Buckinx beant­woordt 9 stoute vragen: “Ik ben zat na drie slokjes cava”

  Wie naar de ochtendshow op radio Joe luistert, weet dat presentatrice Anke Buckinx (41) barst van de energie. Maar tegelijk worstelt het spring-in-'t-veld met een chronisch slaaptekort. “Soms ben ik ’s avonds zo kapot dat ik in bed kruip mét make-up en zonder mijn tanden te poetsen.” Stellen we Anke zeven stoute vragen, van ergste kater tot slechtste beslissing, dan wordt meteen duidelijk hoe voluit ze leeft — en soms een tikkeltje impulsief. “Het is daarna nooit meer goed gekomen met mijn kapsel.”
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. PORTRET. Vlaanderens eerste topmodel Ghislaine Nuytten: het meisje uit Wervik dat zelfs Armani kon charmeren
  PREMIUM
  Showbizz

  PORTRET. Vlaande­rens eerste topmodel Ghislaine Nuytten: het meisje uit Wervik dat zelfs Armani kon charmeren

  Ghislaine Nuytten is overleden. Ze werd eind jaren 70 het eerste Vlaamse topmodel, presenteerde nadien modeprogramma’s op de openbare omroep en zat in de jury van ‘Topmodel’ op VTM. Ze werkte voor Armani en Versace, maar was ook erg belangrijk voor de Belgische mode. Dinsdagavond overleed ze onverwacht aan een hartstilstand, ze werd 67. “Iedereen die haar gekend heeft, looft niet alleen haar schoonheid en talent, maar ook haar vriendelijkheid en zachtaardig karakter”, zegt haar echtgenoot, ‘Humo’-journalist Wilfried Hendrickx.