Zo ziet geluk er over de hele wereld uit

unsplash
Over geluk wordt altijd gezegd dat het vaak in een klein hoekje schuilt. Of je nu gelukkig wordt van dansen op muziek of van die nieuwe outfit die je vorige week kocht. Het verschilt van persoon tot persoon, en blijkbaar ook van land tot land. Op de 'International Day of Happiness' zetten we graag de leukste manieren waarop geluk benoemd wordt over de hele wereld op een rij.  

De interpretatie en het bereiken van geluk verschilt van land tot land en cultuur tot cultuur. Onderzoekers hebben dan ook veelvuldig de achterliggende factoren voor geluk over de hele wereld bestudeerd. HomeToGo.nl verzamelde verschillende lokale tradities en internationale onderzoeken naar geluk om meer te weten te komen over wat mensen over de wereld nu precies gelukkig maakt.

Zweden: Gökotta

Uitgesproken: yuh-KOO-tah. Ofwel: vroeg wakker worden en naar buiten gaan om de vogels te horen zingen. 

Spanje: Sobremesa

Uitgesproken: so-bre-Mé-sa. Ofwel: Het natafelen met familie en vrienden nadat je samen hebt gegeten.

Costa Rica: Pura Vida

Uitgesproken: Poo-rah VEE-dah. Ofwel: Letterlijk "puur leven" is het Costa Ricaanse perspectief dat een zorgeloze, ontspannen en optimistische geest te leven roept. 

Japan: Hanami

Uitgesproken: HA-na-me. Hanami betekent letterlijk "bloemen kijken". In Japan is het traditie om in het voorjaar er op uit te gaan en te genieten van de intensiteit van de geuren en kleuren van de opbloeiende bloemen. 

Kroatië: Fjaka

Uitgesproken: FYAH-kah. Fjaka is in wezen de kunst van het nietsdoen - het zorgt er voor dat zowel je geest als lichaam zich even volledig ontspannen.

Meer info en achtergrondinformatie vind je hier!
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sofie Van Eeden

    Bloemen kijken in mijn tuin vind ik leuk en snuif die lekkere geuren op, ben gelukkig

  • Pim Pauwels

    In België: graaien , betekend een deel van de bevolking vind het geluk om in de werkende mens zijn zakken te zitten en zo een zorgeloos leventje te leiden!