Exclusief voor abonnees

Zo leg je een prairietuin aan: weinig onderhoud nodig en ijzersterke planten

Sfeerbeeld van een prairietuin. Kleur is verzekerd tot in november.
Laurence Machiels Sfeerbeeld van een prairietuin. Kleur is verzekerd tot in november.
Met hun op en top natuurlijke sfeer, ijzersterke planten, beperkte onderhoud en kleur tot november worden prairietuinen weleens de tuinen van de toekomst genoemd. Dat je er zelden moet wieden, de planten geen extra water nodig hebben en je aan één opruimbeurt in de lente voldoende hebt, zijn alleen maar pluspunten. De herfst is een ideaal moment om zo’n prairietuin aan te leggen. Tuinexperte Laurence Machiels toont hoe je eraan begint. Alle adviezen over je tuin en onderhoud lees je in ons dossier.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Thomas van Eijndhoven

    Ge kunt ook alles afboorden met buxus en al het natuurlijke leven in u tuin kapot spuiten omdat er wat rupsen op zitten. Ik heb al jaren zo een borders en mijn tuin zit eindelijk terug vol leven en ik moet mijn rozen niet behandelen tegen luizen, heb geen last van muggen, vliegen of wespen. En mijn gazon is ook mooi afgeboord en tuin staat er ook piekfijn bij alleen met veel minder werk.

  • guilbert vannimmen

    Trekt wel op niets, net onkruid