Zo krijg je verwaarloosde juwelen weer schoon

unsplash
Zijn jouw juwelen hun glans verloren? Dat lijkt misschien meteen een goed excuus om de volledige juwelier leeg te kopen, maar je kan natuurlijk ook altijd voor een goedkoper alternatief kiezen en jouw juwelenkistje een poetsbeurt geven. Weet je niet hoe je daaraan begint? Wij leggen het je uit!

Parels

Deze felbegeerde witte bolletjes raken jammer genoeg erg snel hun glans kwijt. Daarom is het erg belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Wanneer je aan de grote schoonmaak van de parel begint, is het erg belangrijk dat je werkt op een zachte ondergrond, zoals bijvoorbeeld een handdoek. Maak een sopje van warm water met een beetje shampoo en wrijf met een make-up borstel over de parels om ze schoon te maken. Dep schoon met een vochtige doek.

Zilver

Zilver kan gemakkelijk opgepoetst worden met een doekje. Maar is jouw favoriete armband vaal of verkleurd? Doe dan wat (milde) zeep in warm water en maak hem schoon met een zachte doek.

Gebruik bij het schoonmaken van zilver nooit, maar dan ook écht nooit, chemische middelen. Je kan bij hardnekkig vuil ook een zachte tandenborstel gebruiken om je sieraad te poetsen. Spoel je sieraad na de poetsbeurt af en dep het droog met een niet-pluizende doek.

Goud

Geen glans meer te bespeuren op jouw favorieten gouden juweel? Het is allesbehalve leuk. Maar gelukkig is er een oplossing voor. Je kan je goud in een bubbelbad steken. Ja echt, een bubbelbad. Meng een paar druppels zeep met bruiswater en laat je goud hier vijf minuten in liggen. Spoel het daarna af en dep droog met een zachte doek.

Diamanten

Diamanten staan bekend om hun schittering, want dat is nu net wat hun zo bijzonder maakt. Maar door olie, zeep en vuil kan een diamant haar glans kwijtraken. Wie een juweel met een diamant heeft kan dit best een keer per maand schoonmaken. Maak een sopje van milde zeep en poets de diamant met een oude tandenborstel schoon. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.