Zo kan je lege wc-rollen ook thuis nog gebruiken

Pinterest
Op sommige scholen worden wc-rolletjes gebannen, maar je kan er best veel handige dingen mee doen. Met deze vijf DIY's vinden wij het helemaal niet erg om onze wc-rollen niet meer af te geven.

1. Vogelvoeder

Met de koude maanden in het vooruizicht hebben de vogels het steeds moeilijker om eten te vinden. Je kan de natuur een handje helpen door voedselsticks in je tuin te hangen. Met wat vogelvoeder en een wc-rol geraak je al een heel eind verder.  

Zo maak je het:
Doe wat vogelvoeder in een bakje. Smeer de wc-rol in met pindakaas. Hiervoor kan je een best een mes of een spatel gebruiken. Leg de wc-rol in het bakje met het vogelvoeder en zorg dat alle pindakaas bedekt is met de zaden. Je kan de wc-rollen over een tak schuiven of met een draadje vasthangen.

Pinterest

undefined

2. Verlengstuk voor stofzuiger

Vreselijk, wanneer je tijdens het stofzuigen een bepaald hoekje niet kan bereiken. Met een wc-rol als opzetstuk kan je dat miseriehoekje toch schoonmaken.

Zo doe je het:
Haal het verlengstuk van de stang zodat je alleen met de buis stofzuigt. Neem een wc-rol en verfrommel het zodanig dat het in de onbereikbare hoek past. Schuif het rolletje over de buis van de stofzuiger zodat het een opzetstuk wordt. En kuisen maar!


I Have Good News... The Toilet Paper Roll Is No Longer Useless After The TP Is Gone. Check This Out.

Some of the best life hacks are the most obvious ones, just like this little gem below on how to reach those hard to reach places while vacuuming. So if your vacuum cleaner didn't come with any of those fancy little attachments for the front or if you simply lost them (kids and pets are excellent at getting those things lost) then worry not, all you need is a used toilet roll!

3. Adventskalender

Het is weer zover, het is weer advent. En daar hoort natuurlijk een adventskalender bij. Dit jaar maak je die helemaal zelf met wc-rollen. En de verrassing kies je natuurlijk ook zelf. Tip van de redactie: met wat wringen past er net een Kinder Surprise in!

Zo maak je het:
Neem een groot stuk karton en plak er alle rollen rechtopstaand op. Voor elke dag van de advent neem je een wc-rol. Knip evenveel vierkantjes uit een rol bruin papier en schrijf op elk papiertje de datum. Nu komt het leukste gedeelte: vul elke rol met een verrassing. Breng vervolgens een dun randje lijm aan aan de binnenkant van de rol. Plak het papier met de nummer tegen de rol zodat die afgesloten is.


DIY Toilet Paper Roll Christmas Calendar - MORNING CREATIVITY

I've been collecting toilet paper rolls for quite a while now and finally I've put them to use: In a Christmas calendar! This calendar is made out of toilet paper rolls and cardboard. And you don't need to wrap the calendar gifts, you simply lock them inside the rolls.

4. Kroontjes

Is je dochter binnenkort jarig of wil je gewoon zelf prinses-voor-een-dag zijn? Met deze tips tover je die lege wc-rollen om tot sublieme kroontjes.

Zo doe je het:
Teken de vorm van de kroon op het rolletje. Knip vervolgens langs deze lijn, of gebruik een breekmes. Camoufleer de knipranden door er met een brede alcoholstift langs te gaan. Versier je kroontje naar eigen smaak: teken bloemetjes, diamantjes op de kroon of pak uit met het betere pointillisme. Je kan ook kleine accessoires op het kroontje plakken zoals bewegende ogen, diamantjes of repen stof. Tot slot maak je met een perforator twee gaten in het karton. Knoop er nog een elastiek door zodat het kroontje op je hoofd kan blijven staan, en feesten maar!


Toilet Paper Roll Birthday Crowns

Toilet paper roll birthday crowns will make your next birthday party so much fun. Put a birthday crown at each place setting, or even use them as napkin rings -a wonderful suprise for each guest. And when everyone puts a...

5. Kaarsenvorm

Kaarsstompjes bijhouden omdat je ze nog kan gebruiken, maar er nooit iets mee doen? Herkenbaar. Meer dan een oude kookpot, een wiek en een wc-rolletje heb je niet nodig om van de stompjes een grotere kaars te maken.

Zo doe je het:
Maak met papiertape een kruis en plaats een wc-rolletje in het midden. Plak de armen van het kruis stevig tegen het rolletje zodat het niet kan bewegen. Vul een grote kookpot met water en breng het aan de kook. Doe de stompjes in een kleinere kookpot en plaats die pot in de grote pot zodat de was au bain-marie smelt. Gebruik hiervoor best een kookpot die je niet meer gebruikt om eten in te bereiden, of een pot die je tweedehands kocht. Giet de gesmolten was in de wc-rol en laat die eventjes rusten. Neem een nieuwe wiek en wikkel die rond een potlood. Leg het potlood op de wc-rol zodat de wiek netjes in het midden van de kaars hangt. Wanneer de kaars helemaal droog is, kan je het wc-rolletje er gewoon afscheuren.

DIY Mason Jar Lanterns - Make Life Lovely

I love summer entertaining, so I created some beautiful mason jar lanterns to use for some of our summer parties. These lanterns were so easy to make, thanks to the new David Tutera Casual Elegance line, available exclusively at Jo-Ann Fabric and Craft Stores.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels