Winter in Antwerpen

Gesponsorde inhoud

Winter in Antwerpen: 6 must do’s op maat van je gezelschap

Stad Antwerpen

Dagje Antwerpen op de planning? Zet dan vooral deze heerlijke winteractiviteiten en –hapjes op de planning. Voor elk gezelschap wat wils!

1. Met je kinderen
Doen: Schaats met een pinguïn
De Groenplaats staat met z’n 1200m² grote ijspiste garant voor dolle schaatspret. Kinderen die zich voor het eerst op glad ijs begeven, krijgen bovendien hulp van een pinguïnvriendje.

Proeven: Smul van smoutebollen met extra veel poedersuiker
Moegegleden en –gevallen? Trakteer je kroost op een puntzak smoutebollen mét extra portie poedersuiker. Vrolijke witte snoeten gegarandeerd.

Locatie: Groenplaats

Ijspiste
Stad Antwerpen Ijspiste

2. Met je vrienden
Doen: Maak de groepsselfie van het jaar

Op winterse uitstap met je vrienden? Ga dan zeker voor een rondje in het reuzenrad. Scoor op het hoogste punt een vrolijke groepsfoto met zicht op de feestelijk verlichte stad.

Proeven: Hef het glas op de vriendschap
Na afloop kan je aan de voet van het reuzenrad terecht voor een feestelijk glaasje glühwein of jenever. Volg de geur van kruidnagel en klink op de vriendschap!

Locatie: Steenplein

3. Met je lief
Doen: Steel een Hollywoodkus onder de maretak

In een romantische bui? Sleep je lief mee naar de kunstige maretak voor het stadhuis en steel de show met een glamoureuze Hollywoodkus.

Proeven: Deel je churro’s à la Lady en de Vagebond
Eenmaal uitgezoend kan je voor nog meer zoetigheid op je lippen terecht op de kerstmarkt. Tip: bestel een grote portie churro’s en deel ze zoals in de beroemde spaghettiscène van Lady en de Vagebond.

Locatie: Grote Markt

4. Met je collega’s
Doen: Daag je collega’s uit op de tubing
Wie is de snelste of stoerste van je team? Ontdek het tijdens een vrolijke glijpartij op de ‘tubing’. De ideale afterwork-activiteit na een drukke werkweek.

Proeven: Voed de teamspirit met gezellige sharing plates
Na al die inspanning strijk je iets verderop neer in de winterse pop-upbar Aspen Bocadero. Bestel er de smakelijke deelbordjes om het groepsgevoel nog meer te spijzen!

Locatie: Steenplein (tubing) en Rijnkaai 150 (Aspen Bocadero)

Tubing
Stad Antwerpen Tubing

5. Met de (schoon)ouders

Doen: Ga op avondwandeling in de feestelijk verlichte Zoo
In de winter zwaait de Antwerpse dierentuin ook ’s avonds de deuren open voor het sfeervolle lichtspektakel China Light ZOO. Trakteer je (schoon)ouders op een gezellige avondwandeling en een portie Chinese magie.

Proeven: Proef het oosten in het Antwerpse Chinatown
Zin om in oosterse sferen te blijven? Op een boogscheut van de dierentuin vind je Chinatown, een straat vol authentieke Chinese restaurants.

Locatie: Koningin Astridplein (Zoo) en Van Wesenbekestraat (Chinatown)

China Light Zoo
Stad Antwerpen China Light Zoo

6. Met jezelf

Doen: Shop je feestoutfit op zondag
Zondag rustdag? Niet in Antwerpen, want in december is het er elke zondag winkelzondag. Lees: 4 extra dagen om de perfecte partyoutfit te shoppen! En waar doe je dat beter dan in de hippe buurt rond het modemuseum?

Proeven: Warm op bij de meest fotogenieke koffie van de stad
Gun jezelf na die winkelmarathon in de modebuurt een verdiende koffiepauze. Texas Coffee – bekend om z’n fotogenieke ijshoorntjes met koffie - is een van de nieuwste hotspots in de Scheldestad.

Locatie: Nationalestraat en Kammenstraat (winkelen) en Volkstraat 63 (Texas Coffee)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.