Wil je dat het weekend langer lijkt? Probeer dit eens

thinkstock
Joepie, het is alweer vrijdag! We kijken de hele week uit naar het weekend, en toch is het plots voor je het weet alweer voorbij gevlogen. Maar aan die perceptie kan je iets doen, volgens David Eagleman, auteur van The Brain: The Story of You. Hij geeft zijn tip mee waardoor jouw weekend net iets langer lijkt te duren.

De kans bestaat dat je vaste gewoonten hebt opgebouwd tijdens een weekend. Familie gaan bezoeken, een verjaardagsfeest af en toe en ondertussen ook wat boodschappen doen en poetsen. Een typisch weekend bestaat voor de meeste mensen wekelijks uit dezelfde ingrediënten.

Maar volgens David Eagleman, auteur van The Brain: The Story of You, is het net die routine die ervoor zorgt dat zaterdag en zondag in een mum van tijd voorbij vliegen. Zijn tip luidt dan ook om het weekend eens totaal anders aan te pakken, in plaats van te vervallen in vastgeroeste gewoonten.

Probeer eens een ander terrasje uit, skip het familiebezoek, ga spontaan bij vrienden op bezoek en stel die poetsbeurt uit tot later deze week. Het is alvast het proberen waard, en je hebt nog enkele uren de tijd om optimaal van dat weekend te genieten.
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lydia Appelmans

  Daar kies je toch zèlf voor Eline Boon ? Niemand verplicht je om zelfstandige te worden. Bovendien willen mensen véél te véél doen in het weekend. En dan vliegt het voorbij natuurlijk. Ga eens gewoon zitten nietsdoen, je zal merken hoe zalig dat is !

 • Eline Boon

  Wablief, Francinne Declerque, als zelfstandige elke dag weekend? Ik weet niet hoe je daarop komt! Mijn vader was elke dag voordat ik wakker was weg en terug als ik aan het slapen was... weken dat hij 80-90 uren werkte om onze mondjes open te houden. Daarna komt de fiscus en je hebt voor niks gewerkt. Ik weet niet wat uw beroep is maar je weet er niks van zelfstandige te zijn!

 • Francinne Declerque

  Als werknemer je maandag ziek melden, als zelfstandige is het iedere dag weekend.

 • renatus van de weyer

  Wil je een weekend dat langer lijkt, zet je dan vanaf vrijdagavond tot zondagavond op een stoel voor een klok en hou de wijzers in het oog. Geen tv, geen radio, geen krant, niks leuks doen ... Ik ben er zeker van dat het weekend dan langer lijkt.

 • Frank De Witte

  Als je je job graag doet, zoals ik, een zelfstandige, dan is het 7/7 weekend. Kwestie van hoe je je leven wil inkleuren.