Exclusief voor abonnees

Wat zijn de lekkerste én slechtste barbecuesauzen? Sterrenchef Luc Bellings proeft en oordeelt

Sterrenchef Luc Bellings proeft 13 sauzen voor bij de barbecue.
Rudi Van Beek Sterrenchef Luc Bellings proeft 13 sauzen voor bij de barbecue.
Weinig van de barbecuesauzen kunnen Luc Bellings echt bekoren: “Natuurlijk moet zo’n saus voldoende weerwerk bieden aan een geroosterd stuk vlees. Maar daarvoor volstaat een saus die voldoende gekruid en zelfs wat pittig is. Terwijl heel wat fabrikanten blijkbaar — foutief — menen dat een BBQ-saus nóg doorrookter moet smaken dan het vlees zelf. Gelukkig vond ik hier toch enkele aanraders.”

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Werner Reynen

  Smaak is toch persoonlijk. Omdat ik een pikante saus lekker vind bij mijn kip wil niet zeggen dat iemand anders dit ook vind. En vice versa...

 • wim rooyakkers

  Wat lekker is ,is persoonlijk.

 • MIchel Bierebeeck

  De sauskes van devos lemmens........

 • Maxime Vanmaercke

  Zou deze man niet beter in de spiegel kijken. Eerst breekt hij andere restaurantuitbaters af en nu... Hopelijk slaan ze nu de handen samen om zijn product eens te doorlichten. Hoe zielig kan je zijn om je brood te verdienen door anderen af te breken...

 • Ludwig Vanden Boer

  Lijkt mij door de jaren heen een chef met een 'menselijke' smaak die zowel de positieve als de negatieve dingen kan zeggen zonder direct zijn grote gelijk in de discours te leggen.