Warm weer zorgt voor mierenplaag: met deze tips verjaag je ze

Getty Images
Door de warmte én de aanhoudende droogte worden huizen, gazons, terrassen en planten nog meer dan anders geteisterd door mierennesten. Met deze tips laten ze jouw huis deze zomer met rust en je hoeft er niet eens een verdelgingsmiddel voor te kopen.

Poetsen

De eerste tip ligt nogal voor de hand, maar een proper huis is wel degelijk het beste middel tegen mieren. Zorg dat er nooit ergens etensresten blijven liggen, zet je vuilnisbakken buiten en was die vuile borden en glazen meteen af. Doordat ze geen voedselbron hebben, zullen ze sneller naar de buren trekken.

Keukenzout

Als mieren zout eten, exploderen ze. Niet de meest diervriendelijke optie, maar wel een effectieve. Maak daarom een mixje van keukenzout en poedersuiker. De suiker lokt ze, het zout nemen ze mee naar hun nest waar ze uiteindelijk sterven. 

Rosse muntjes

Mieren kunnen de geur van koper niet uitstaan, omdat die hun eigen geursporen verstoort. Strooi daarom massa’s rosse muntjes in het rond, daar heb je er vast toch nog wel genoeg van liggen. Hetzelfde geldt voor de geur van komkommerschijfjes, citroen en kaneel. Wel zijn dit natuurlijk tijdelijke oplossingen, want uiteindelijk vinden de mieren altijd wel een andere weg.

Zoek de bron

Het is niet altijd makkelijk, maar probeer te ontdekken waar de mieren je huis binnen komen en maak vervolgens die plek grondig schoon. En spuit er daarna eventueel nog een mengsel van water en azijn over. Zo zorg je ervoor dat hun geurspoor weg is, waardoor de andere mieren niet meer weten waar ze moeten zijn. 
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • guy vermeulen

  laat ze gewoon kruipen, deze winter zijn ze al weg !

 • Theo Schuermans

  Kaneel strooien helpt ook en is nog milieuvriendelijk ook.

 • Marc Spandel

  Je kaan ook voederbakjes hangen voor de mussen, en die komen daarna uit dankbaarheid je tuintje opkuisen van mieren en andere insecten.

 • jeannine avonds

  een straaltje afwasproduct gieten voor de deur waar ze binnen komen, ze deinzen daarvoor terug en je hebt geen mieren meer !

 • Kirsten Hershe

  't is maar een mier hoor mensen, geen vleesetend bloed lustig mens verslindend beest dat iedereen op zijn weg kapot maakt. Was vorige week bij Kruidvat en hoorde een oudere dame tegen haar vriendin zeggen dat ze een spuitbus nodig had tegen vliegen en vliegende beesten. Mijn eerste gedacht was, spuit dan maar al direct eens op uw gezicht. Want iedereen sproeit, spuit en strooit vergif om insecten te doden terwijl deze broodnodig zijn voor ons dagelijks voedsel!