Waarom je volgens een stewardess het best vroege vluchten boekt

Getty Images
Vertrek je binnenkort op vakantie en ben je van plan om te vliegen? Dan doe je er goed aan om een vroege ochtendvlucht te boeken. 

Toegegeven: het is geen pretje als je wekker om 3 uur ‘s ochtends begint te rinkelen. Maar volgens  Stella Connolly, een stewardess die vooral bekend is van haar vlogs Fly With Stella, is het absoluut de moeite om op te staan bij het ochtendgloren voor een vroege ochtendvlucht. “Zo’n vluchten zijn altijd het beste. Ze zijn zo goed als altijd op tijd”, beweert ze. Haar redenering: “Als één vlucht vertraging heeft, krijg je een sneeuwbaleffect en is de kans groot dat latere vluchten ook vertraging krijgen.” 

Een vlucht zonder vertraging is niet alleen fijn nieuws voor alle passagiers, maar ook voor de vliegtuigbemanning. “Mensen vergeten vaak dat stewards en stewardessen het ook vervelend vinden als een vlucht vertraagd is”, stelt ze. “Wij willen ook zo snel mogelijk naar huis of naar de bestemming.” 

Nog een voordeel van vroege ochtendvluchten is dat vliegtuigen vaak een tikje properder zijn. De zitjes, de gangen, de cabine en co. krijgen ‘s ochtends immers vaak een betere poetsbeurt. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Van der Hoydowch

    Dat je eerste vakantiedag een nachtmerrie is door onvoldoende slaap vertellen ze er niet bij . Het is propaganda van de maatschappijen. Vliegtuigen zijn tegenwoordig meestal stipt en voldoende gepoetst.

  • Geert Vande Walle

    Dat klopt enkel als je niet in de file staat of dat de trein op tijd is .