Into the wild

Gesponsorde inhoud

Vier tips voor unieke waterbelevingen in de Ardennen

Op ontdekking in de Ardennen

Ninglinspo wandeling
Ardennes-Etape Ninglinspo wandeling
Als je helemaal in de natuur wilt duiken, kun je dat makkelijk in de Ardennen doen. Want hier kom je de vier elementen - water, lucht, aarde en vuur - overal tegen. Neem nu water: dit natuurelement zorgt niet alleen voor leven, maar kan je ook op verbazend veel manieren ontspannen. 

1. Mini-bergrivieren
Je zou het niet verwachten, maar in de Ardennen lopen een paar flinke beken die hard hun best doen om op een bergrivier te lijken. Met hun versnellingen, grillige vertakkingen en klaterende watervallen hebben de Ninglinspo en de Chefna, zijriviertjes van de Amblève, zelfs minicanyons uitgesleten. Volg hun loop via zigzagpaden, rotsen, houten trappen en bruggetjes... en je voelt je een echte ontdekkingsreiziger. De stroompjes liggen in de bossen tussen Aywaille en Stoumont in de provincie Luik.
www.ninglinspo.netwww.ovatourisme.be

2. Een vlot bouwen
Een kinderziel die van papieren bootjes houdt of het ruwe hart van een avonturier? Eén keer in je leven moet je een vlot bouwen waarop je zelf een eind op de Ourthe of de Amblève vaart. Als je geen zin hebt om het zelf uit te zoeken, kunnen buitensportorganisaties je in team begeleiden bij het maken van zo'n constructie.
www.theoutsiderardennes.bewww.ardennen-survival.nl

3. Waterkunst in oude tuinen
Uniek in Europa en pas gerenoveerd: de watertuinen van Annevoie tonen hoe creatievelingen in de achttiende eeuw hun grote stijltuinen op een creatieve en ingenieuze manier aanlegden. Speelse fonteinen, mooie bassins, watervalletjes, beelden en bomen... Zo zag je het water in de Ardennen nog nooit. (open tot begin november)
www.annevoie.be 

4. Wandelen op het water
Ook dat is water: sponsachtige natte veengronden en moerassige gebieden. De mooiste herfstdecors voor interessante laarzenwandelingen vind je natuurlijk ook in de Ardennen. In de Hauts Marais van Bellemeuse (bij Samrée en La Roche-en-Ardenne) maak je echte moeraswandelingen. En in de Hoge Venen of het hoogveen van Malchamps wandel je dankzij houten vlonderpaden zelfs over het water.

Lees verder onder de foto.

Natuurpark Hoge Venen
Ardennes-Etape Natuurpark Hoge Venen

Een vakantiehuis mét waterbeleving
Ook in het juiste vakantiehuis ervaar je het ontspannende effect van water.

1. Een zwembad binnen én een groot natuurdomein met vijvers en een beekje. Als je met de hele familie of een vriendengroep volop van de Ardennen en de rust van water wilt genieten, is dit grote luxevakantiehuis in Gedinne (provincie Namen) de perfecte spot. 
Meer info over dit huis vind je hier.

Lees verder onder de foto.

Luxevakantiehuis in Gedinne - Namen.
Ardennes-Etape Luxevakantiehuis in Gedinne - Namen.

2. Onversneden romantiek: de knusse warmte van een houten huis, een unieke ligging aan het water en alle eigentijdse luxe... Deze chalet voor twee ligt bij een natuurreservaat in Momignies, niet ver van Chimay.. Zelfs vanuit je bed kun je ongestoord naar het water kijken. Fijn detail: het bootthema in de inrichting zorgt voor een passende sfeer.
Meer info over dit huis vind je hier.

Romantische chalet in Momignies - Henegouwen.
Ardennes-Etape Romantische chalet in Momignies - Henegouwen.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mieke Piot

  Fijn de foto werd aangepast: dan kunnen we nu wat reclame maken voor de prachtige Ninglinspowandeling. Voorzie zeker goede wandelschoenen!

 • marie-christine coussement

  mullerthal,hopelijk beetje hersteld na de onweren eind mei,toen waren de meeste wandelingen niet te bewandelen en mullerthal al zeker niet,van berdorf naar mullerthal en van weilerbach richting mullerthal zelfs niet berijdbaar met de auto,de weg van berdorf naar mullerthal is op 10 meter lengte totaal weggespoeld,is geen doorkomen aan,toen was ook de weg van echtenach naar berdorf afgesloten,waren daar op 2mei en er was een hoop ellende

 • Roy Cooks

  Ah... ik wist niet dat Müllerthal aan de Schwarze Ernz in de Ardennen lag. En zo leren we elke dag weer wat bij.

 • Bart Meers

  Berdorf en omstreken is mijn top locatie! wie heeft zin om mijn verstopte geocache daar te vinden?

 • Mieke Piot

  Inderdaad eerste foto is Schiessentümpel in Müllerthal G H Luxemburg. Heel erg mooie streek om te wandelen. Ninglinspo-wandeling is ook een aanrader en dat is dan wel in België. Kunnen jullie dit even duidelijk maken aan de jongens van Ardennes - Etape?