VIDEO. “Ik eet altijd gourmet op kerst”, Sergio Herman toast samen met andere kerstexperts op NINA

Sergio Herman deelt deze week in NINA zijn ultieme tips voor een geslaagd kerstfeest.
Stephen Mattues en bewerkt door Bart Vertriest Sergio Herman deelt deze week in NINA zijn ultieme tips voor een geslaagd kerstfeest.
Ze krijgen pretoogjes als ze erover praten. Flashbacks naar hun kindertijd. En vooral ook een heel warm gevoel. Kerst doet wat met muzikanten Alice on the Roof en Tourist LeMC, topchef Sergio Herman en woongoeroes Ozanne en Guillemine Mertens. Ze delen hun ultieme tips, blikken terug op hun succesvolle jaar en klinken op een nog beter 2019!

Hij is een culinaire legende in Vlaanderen, maar op kerst houdt Sergio Herman het verrassend eenvoudig met klassiekers. “Alles gaat terug naar mijn kindertijd. Mijn ouders hadden het restaurant (Oud Sluis, red.) en met kerst en nieuw sloten ze altijd. Ik ken niet beter. En op kerst was het altijd gourmet. Intussen is dat een traditie geworden, die ik graag aan mijn kinderen doorgeef. Voor mij is het ook een soort van tegenwicht, om het extreem gastronomische, waar ik het hele jaar mee bezig ben, te maskeren en louter te genieten van elkaar. Om niet altijd die focus op het eten te moeten leggen.” We geven je alvast een glimp achter de schermen van de fotoshoot, het volledige interview lees je morgen in NINA of op nina.be!

Nog in NINA:

- NINA’s styliste Saskia Dekkers geeft tips voor een flamboyante partylook

- Nooit meer lipstick op je glas, dankzij tips van onze beautyexperts  

- Cadeaus met een boodschap

- Feesten zonder troubles

- Inspiratie voor je eindejaarsmenu

& nog veel meer! 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pol van de velde

  Wij eten met Kerst een boterham met kaas, de rest van het jaar wordt er dagelijks culinair gekookt.

 • annie laureys

  Wij doen dit ook al jaren ,op kerst ......gourmet, gezellig bij mekaar

 • dirk lathouwers

  Ik eet dat ook graag bij een ander.

 • clara de bruyn

  Plezant voor zijn vrouw..dan heb je een chef in huis.....

 • Peter Nols

  Ik blijf nog tot februari in Spanje, train me te pletter en eet sober en gezond, maar vooral lekker, en vermijd alles wat ook maar van ver met de commerce éh Kerstmis te maken heeft. Ik laat me opwarmen door the real thing, de zon. In Vlaanderen kan ik nog heel de zomer feesten met al het geld dat ik hier tijdens de winter uitspaar.