Vegetariërs, dit zijn de beste reisbestemmingen voor jullie

Thinkstock
Vegetariër zijn is al lang geen uitzondering meer. Maar als je uit eten gaat, zijn de opties nog steeds vrij beperkt, en al helemaal als je naar het buitenland trekt. Gelukkig bestaat er nu een kaart van de beste vegetarische plekjes in Europa.

Blogger Jakub Marian maakte een kaart met de meest vriendelijke landen voor vegetariërs. Hij baseerde zich daarbij op gegevens van HappyCow, een website die vegetarische restaurants van over heel de wereld oplijst. Daaruit berekende hij het aantal vegetarische eetplekjes per 1 miljoen inwoners. Geen waterdichte methode - Andorra heeft bijvoorbeeld maar 1 restaurant, maar omdat er slechts 80.000 mensen wonen, heeft het toch 12,6 exemplaren per 1 miljoen inwoners. Maar het is toch een heel goede indicatie.

Dé reisbestemming voor vegetariërs? IJsland, waar er maar liefst 24,8 restaurants per miljoen inwoners zijn. Maar door de band genomen doet Europa het zeker niet slecht. Groot-Brittannië en de Scandinavische landen scoren zeer goed, alsook onze Noorderburen. België zelf doet het minder goed met 5,8, maar nog steeds een stuk beter dan Frankrijk, waar er amper 2,7 restaurants zijn per miljoen inwoners. Hoe oostelijker je gaat, hoe minder opties je zal hebben.

Jakubmarian.com