Exclusief voor abonnees

Van gramping tot de microtrip: dit zijn de reistrends van nu

De reistrends van nu

Gramping of op reis gaan met oma en opa is in opmars
Getty Images/Cultura RF Gramping of op reis gaan met oma en opa is in opmars
De wereld verandert pijlsnel, en dus ook onze manier  van reizen. Van sterrenkijken op godverlaten plekjes en co-living tot luxueuze treintripjes. Een coole wereldburger ben je anno 2019 pas als je een van de onderstaande reizen doet.

Adrenalinereizen

Alles voor de kick. Van parkour – zo vloeiend mogelijk hindernissen overwinnen in een stad – in hartje Londen tot El Capitan beklimmen in het Amerikaanse Yosemite National Park. Het kan allemaal, zolang het maar uitdagend is. Ook steeds populairder bij koppels, die de romantische clichés van steden als Venetië en Parijs liever links laten liggen in ruil voor hartkloppingen van een extremere soort. Geen betere bonding dan gevaar.

Astrotoerisme

Nee, je hoeft je geen zorgen te maken. Die ruimtereis naar de maan in economyclass is nog niet meteen voor morgen. Het gaat om reizen naar natuurfenomenen zoals zonsverduisteringen en de beste plekjes om naar de sterrenhemel te staren. Op het Deense eiland Møn heb je een dark sky park (moensklintresort.dk), net zoals in de Schotse Cairngorms (cairngorms.co.uk). Van lichtvervuiling is daar geen sprake.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.