Valentijn voor de buis: de 7 mooiste liefdesfilms (+ WIN duotickets voor Notting Hill bij Kinepolis)

screenshot Bridget Jones
Of je het nu wil toegeven of niet: zo nu en dan houdt iedereen van een vleugje romantiek. Speciaal daarom (en nog net op tijd voor valentijn) zetten wij de mooiste, meest dramatische en meest passionele films op een rijtje. 7 films die je laten lachen, huilen en ja, geloven in de ware liefde. Alsjeblieft, dankjewel. 

1. When Harry Met Sally 

Meg Ryan, Nora Ephron en de Big Apple: het lijkt wel een match made in rom-com heaven. Een verhaal over eigenzinnige New Yorkers die ervan overtuigd zijn dat mannen en vrouwen niet bevriend kunnen zijn, of toch? 

2. Notting Hill

“I’m also just a girl, standing in front of a boy, asking him to love her.” Als dit niet een van de meest iconische zinnen ooit uit een film is, dan weten wij het ook niet meer. Notting Hill gaat over het liefdesverhaal tussen een charmante eigenaar van een Engelse boekenwinkel en een beroemde Amerikaanse actrice. Veel meer dan dat is er niet nodig om ons in zwijm te doen vallen. Wist je trouwens dat het inmiddels al 20 jaar geleden is dat Notting Hill in de bioscoop kwam? Om dat te vieren komt de film beperkt terug in de zalen bij Kinepolis, en dat op 14, 18 en 24 februari. Onderaan dit artikel geven we trouwens tickets weg voor een mooie moviedate. 

3. The Wedding date

Kat huurt een man in om haar te vergezellen naar het trouwfeest van haar zus, waar haar ex-verloofde ook op aanwezig zal zijn. Het verhaal is een tikkeltje voor de hand liggend, maar krijgt plots toch een verrassende wending. 

4. The Notebook

Oké, deze moest gewoon tussen het rijtje. De romance tussen Allie en Noah is er eentje waar velen maar van kunnen dromen. Tranentrekker en romantische klassieker eerste klas. 

5. The Holiday 

Kate Winslet, Jude Law, Cameron Diaz en Jack Black, wat heeft een mens nog meer nodig? Het mag dan wel een typische kerstfilm zijn, voor The Holiday moet het buiten niet sneeuwen. Het verhaal gaat over twee vrouwen die hun huis voor twee weken inwisselen om aan hun rommelige leventjes te ontsnappen. De romantische, alleenstaande papa, Graham (Jude Law), met sexy bril op de neus krijg je er gratis en voor niets bij. 

6. Dirty Dancing

Een meisje dat verliefd wordt op haar dansleraar: het verhaal was even simpel als hartverwarmend. ‘Dirty Dancing’ werd één van de meest romantische films van de jaren 80.

7. Bridget Jones Diary

We zouden heel veel kunnen zeggen over ‘Bridget Jones’ Diary’, maar we willen de makers van deze film vooral bedanken. Dankzij hen hebben we immers onze bomma-onderbroeken voorgoed verbannen ...

Win win win! 

Omdat Notting Hill 20 kaarsjes uitblaast mogen wij 20 duotickets weggeven voor de voorstellingen bij Kinepolis van 18 en 24 februari. Neem snel deel aan onderstaande wedstrijd, en waag je kans! 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JOESSEFF MOVADA

    Vervelende film met vervelende Engelse acteur.