Vakantie in eigen land: de mooiste staycations dicht bij de deur

Warredal nabij Maaseik
https://warredal.be/ Warredal nabij Maaseik
Viroloog Marc Van Ranst vindt het geen goed idee om in de zomervakantie al naar het buitenland te trekken. Daarom geven wij jou tips voor een leuke staycation op de mooiste plekken in eigen land. Want je hoeft niet ver te gaan om er even helemaal tussenuit te zijn. Ook dichterbij dan je denkt kan je genieten van prachtige natuur, een citytrip of uitwaaien aan zee.

1) Rust middenin het bruisende Brussel

Je houdt zowel van rust als van het bruisende stadsleven? Dan kan je terecht bij Jardin Secret, een oase van rust in hartje Brussel. Verborgen plekjes zijn vaak de mooiste, en dat geldt ook voor dit ‘incognito’-hotel. Achter een kleine plantenwinkel liggen 33 gezellige kamers verscholen. De ruime binnentuin vol groen is het kloppend hart van het hotel. Tot vijf personen per kamer kan je er genieten van de urban jungle. On y va?

Jardin Secret in Brussel
https://jardinsecrethotel.be/ Jardin Secret in Brussel

Meer informatie vind je op de website van Jardin Secret. Voor een kamer betaal je minstens € 79 voor een persoon per nacht.

2) Logeren in een luchtbel

Niets mooiers dan in slaap vallen onder te sterrenhemel. Deze ‘boombubbel’ - bubbel in een boom - is een unieke overnachting in de Ardennen, op 6 km van Durbuy. Perfect om even in vakantiemodus te gaan en het ultieme buitengevoel te ervaren, mét het nodige comfort. Als je goed kijkt kan je zelfs wild spotten. Wie weet word je ’s ochtend wel wakker met het geluid van herten, everzwijnen of roofvogels.

Luchtbel nabij Fisenne
https://www.natuurhuisje.nl/ Luchtbel nabij Fisenne

Meer informatie vind je op de website van Natuurhuisje. Voor een kamer betaal je minstens € 172 per nacht.

3) Onthaasten in een boomhut

Mag het iets meer zijn dan een luchtbel? Dan kan je de natuur gaan opzoeken in het Warredal, een natuurdomein vlakbij Maaseik. Daar staan tal van gezellige, houten cabines, inclusief houtkachel, hottub en barbecue. De huisjes combineren luxe met back to basics en laten je onderdompelen in de prachtige Limburgse natuur. Voor de avonturiers onder ons: vlakbij vind je het Adventure Park met activiteiten voor jong en oud, waaronder een uitgebreid klimbos en een teambuildingspark.

Warredal nabij Maaseik
https://warredal.be/ Warredal nabij Maaseik

Meer informatie vind je op de website van Warredal. Voor een kamer betaal je minstens € 229,50 per twee nachten.

4) Overnachten op het water

Voor velen zijn vakantie en water onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vlakbij Nieuwpoort kan je gezellig even op het water wonen. Aan de oever van de Brugsevaart ligt een moderne ‘glamping loft’ mét dakterras. Hier kan je vanuit je zetel de zon zien zakken in het water en wakker worden met de frisse zeelucht. Kajaks geven je de mogelijkheid om er eens op een alternatieve manier op uit te trekken.

Homeboat in Nieuwpoort
https://www.airbnb.be/ Homeboat in Nieuwpoort

Meer informatie vind je op de website van Homeboat. Voor een kamer betaal je minstens € 150 per nacht voor twee personen.

5) Leven als God in België

Je hoeft niet meteen richting het warme zuiden te rijden om te leven als God in Frankrijk. Iets dichter bij de deur, nabij La Roche, ligt B&B Chateau Beausaint. Het kasteel werd in een modern jasje gestoken maar ademt met enkele oude elementen nog steeds authenticiteit en gezelligheid uit. Naast wandelen door het 3 hectare grote domein kan je vertoeven in de sauna of hottub. En ’s avonds aperitieven met een glaasje wijn en nadien heerlijk ontbijten met verse producten en brood. Meer moet dat niet zijn, toch?

Chateau Beausaint nabij La Roche
https://www.chateaubeausaint.be/ Chateau Beausaint nabij La Roche

Meer informatie vind je op de website van Chateau Beausaint. Voor een kamer betaal je minstens € 155 voor een persoon per nacht.

LEES OOK: “Ga deze zomer niet op vakantie”
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bart Van Crombrugghe

    Check zeker eens boomkamp te Ryckevelde! Ook een leuk concept !

  • Erik Moens

    Mooi maar je mag de grens van je gemeente niet over om verderop wat te gaan wandelen...

  • Patrick Kelchtermans

    Of je nu in het bos in de Ardennen zit of in het bos in een ander land, wat is het verschil? Ik zou denken, mijd het massatoerisme: bussen, vliegtuigen, boten, grote steden, evenementen en overvolle resorts.