Tropische ontbijtjes die je ochtend instant leuker maken

Ontbijt op een stokje
Unsplash Ontbijt op een stokje
Bij zo'n mooi weer is een werkdag starten niet makkelijk. Maar goed begonnen, is wat ons betreft helemaal gewonnen. Deze ontbijtjes smaken naar vakantie! Dan heb je dat toch al gehad. 

Açai Na Tigela

Açai bowl
Unsplash Açai bowl

Deze kom met diepgevroren superfoods krijg je in Bali vaak voorgeschoteld. Heerlijk fris en voedzaam, de açaibessen zorgen voor een verzadigd gevoel.

Ingrediënten

1 pakje diepgevroren açai (bij The Holy Berry)
1/2 banaan, vers en in stukjes gesneden
3 aardbeien, vers of diepgevroren
scheutje vruchtensap of plantaardige melk
agave of een andere natuurlijke zoetstof

Zo maak je het:

Haal de açai uit de diepvries en laat het een paar minuten liggen tot de pulp iets zachter is geworden. Doe de pulp samen met de andere ingrediënten in een blender. Mix alles tot een smeuïge massa. Giet in een kommetje en werk af met vers fruit, granola of zaadjes.

Ontbijt op een stokje

Wie zegt dat je je yoghurt gewoon in een kommetje moet eten? Dat kan net zo makkelijk in ijsjesvorm. Maak jouw favoriete yoghurtrecept, giet het in een vormpje voor ijslolly's en je hebt altijd een ontbijt klaar. Je kan ze eventueel nog dippen in granola of een fijne notencrumble voor wat meer crunch.
Probeer bijvoorbeeld deze yoghurtijsjes met blauwe bessen.

ontbijt op een stokje
Unsplash ontbijt op een stokje

Coco loco shake

Niet veel tijd in de ochtend en geen gigantische keukenprinses? Waarom maak je dan geen hemelse shake die je in 1,2,3 het gevoel geeft alsof je op het strand zit? 

Dit heb je nodig: 

1 blik ananas of verse ananas (200 g) 

1 pakje kokosmelk (150 ml)

1 rijpe banaan

2 eetlepel agavesiroop

Doe alles lekker gemakkelijk samen in een blender en mixen maar. Je kan eventueel wat water of kokosmelk toevoegen om de shake wat te verdunnen. 

Coco loco shake
Unsplash Coco loco shake2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Stella Birkenbrau

    Ik ben in de jaren '60-'70 ook groot geworden op 'tropisch ontbytjes'. De kwaliteit van die ontbytjes nu is niet te vergelijken kwaliteit van toen. Dat waren pas erbarmelijke tot walgelijke bereidsels: geprakte bananen met havermoutvlokken en konfituur of zo... Maar nu? Ge zoudt er met plezier een uurtje vroeger voor opstaan!

  • Febe Chapin

    Het zou leuker zijn moest er iemand zijn met tijd om die ook klaar te maken, ze zien er wel heerlijk uit anders.