Topfotografen brengen een ode aan de erbarmelijke staat van de Belgische wegen

Siegfried Claeys
Dat het slecht gesteld is met de Belgische wegen, hebt u vast ook al ondervonden. In een rapport uit 2017 stelde het Wereld Economisch Forum zelfs dat wegen in sommige Afrikaanse landen als Namibië en Rwanda in betere staat verkeren. Een ergernis voor velen, maar sommigen zien het ook als een voorbeeld van rauwe schoonheid. In ‘The Book of #BelgianRoads’ bundelt Mitsubishi Motors 57 foto’s van onze straten en banen in erbarmelijke staat.

Naast werk van topfotografen zoals Noortje Palmers, Jimmy Kets, Bieke Depoorter en Mathieu Litt en beelden van een aantal fotograaf-influencers, toont het boek 45 foto’s van hobbyfotografen. Uit 730 inzendingen selecteerden juryleden Carl De Keyzer en Ingrid Deuss – tevens curator van het project - 45 beelden die het best onze Belgische wegen wisten te capteren.

Hieronder alvast een selectie van enkele beelden:

Alec B
Jacques Breuer
De winnaar van de wedstrijd.
Jan Vanhulle De winnaar van de wedstrijd.
Toon Van Ishoven
Lars Duchateau
Jimmy Kets
Stefaan Vanassche

Praktisch

‘The Book of #BelgianRoads’ is gedrukt op 300 exemplaren en vanaf 1 april verkrijgbaar voor 24,95 euro bij Copyright (Antwerpen, Gent), Passa Porta (Brussel), en erkende Mitsubishi-verdelers. Meer info: belgianroads.be.

Mockups Design14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Verbeeck

  Een goede zaak voor bouwers van All terrain auto's , deze hebben in arm belgie een gratis test terrein om hun auto's te testen . Langs andere kant schandalig hoe het erbij ligt en dan spreken we nog niet over de staat van de fietspaden , terwijl men meer mensen op de fiets wil .

 • Elke Claes

  Ik zie maar een paar foto's van openbare wegen, het grootste deel is privébezit.

 • Erwin Lambrechts

  dat wisten wij al lang ook zonder da boekje maar misschien die boekjes schenken aan de wetstraat want daar weten ze van niks en gaan ze door zonder scrupules

 • Danny Govaerts

  Met de nieuwe Vlaamse kilometer heffing gaat het allemaal beter je komt gewoon minder buiten met je wagen omdat het onbetaalbaar word en de wegen verslijten minder. Als ze ooit eens opgelapt geraken.

 • Bertrand Janses

  Bert Janses: "Belgie"...het landje met één van de hoogste belastingen, wegentaksen, hoge benzine- en dieselprijzen, en van dit alles gaat er NIKS naar waar het hoort! Wat doen (ook alle vorige) regeringen van Belgie met al dat inkomen van/voor het verkeer?