Tof in den hof: het gezin van lezeres Barbara ontwierp zelf een houten huisje voor jong en oud

Barbara en haar vriend Mark genieten van de rust in hun houten huisje.
Greetje Van Buggenhout Barbara en haar vriend Mark genieten van de rust in hun houten huisje.
Barbara (39) kocht samen met haar vriend Mark een stukje land waar ze tussen de wilde grassen een houten huisje bouwden. In dat houten huisje gaan kinderen deze zomer op avontuur en genieten ­ouders van rust. En wijn.

Jullie tuin ligt wat verderop ...

“Klopt. Ons huis heeft geen tuin, dus hebben we een stuk grond gekocht bij ons om de hoek. Eigenlijk is het de bedoeling dat we er ooit een huis op zetten, maar voorlopig staat er dus een houten constructie, drie jaar geleden neergepoot door mijn vriend, met een beetje hulp van ons zoontje Elliot (6).”

Van hangmat tot schommel, alles is voorhanden.
Greetje Van Buggenhout Van hangmat tot schommel, alles is voorhanden.

Het is een speelhuis dat niet alleen voor kinderen gemaakt werd.

“Het is op één dag gebouwd. Elk jaar spreken we met een groep vrienden af voor een feestje mét de kinderen. De ­bedoeling was om een plek te creëren waar generaties samen kunnen genieten. ­Terwijl de kinderen op avontuur gaan en zwieren, klimmen en in de zandbak spelen, kunnen ouders eten, drinken en bijbabbelen. Het is een speelhuis voor jong en oud dat ver weg blijft van de typische schreeuwerige, plastic tuigen. Voor Mark was het pure fun om dit te bouwen. In zijn job draait het om precisie, terwijl dit voor hem echt spelen was, en experimenteren. Zo zag hij het als een uitdaging om door zo weinig mogelijk te zagen een maximaal resultaat te bereiken. Er is amper hout verzaagd. Een circulair project, want als we het ooit beu zijn, dan vijzen we het huis in een wip uit elkaar en kan het hout makkelijk opnieuw gebruikt worden.”

Zoon Elliot timmerde mee en leeft zich uit in de zandbak.
Greetje Van Buggenhout Zoon Elliot timmerde mee en leeft zich uit in de zandbak.

Gaan jullie deze zomer op verlof in eigen hof?

“Ja! We zijn van plan er een kachel te zetten en een grote tent, zodat we in de zomer een staycation kunnen houden. We spreken nu bijna dagelijks aan het huizeke af, na het werk en als de school uit is. Dan drinken we een glas, terwijl Elliot kan ravotten. Ook vrienden komen spontaan langs. En één keer per week eten we hier, dan slepen we potten, pannen en borden naar ons tweede verblijf. (lacht) Vakantie!”

Boomhutten Barbara
Greetje Van Buggenhout Boomhutten Barbara

Info: blauwberg.be
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.