Bosbaden

Gesponsorde inhoud

Tijd voor een detoxweekend? Ga ontstressen in deze idyllische boshuisjes in de Ardennen

Vakantiehuis in Orval voor 12 personen in de Ardennen, zie punt 5.
Ardennes-Etape Vakantiehuis in Orval voor 12 personen in de Ardennen, zie punt 5.
Denk je bij detoxen aan strenge sapkuren of strikte voedingsregels om je lichaam te reinigen? Met een gewone detoxkuur in de natuur doe je evenveel goeds en breng je bovendien je hyperactieve hoofd tot rust. Een paar dagen vertragen in een van deze Ardense huisjes met veel wandelplekken in de buurt doet wonderen.

Een break in de Ardennen is de perfecte detoxkuur. Je kickt er af van hevige prikkels en geniet er van de buitenlucht die je - letterlijk en figuurlijk - meer zuurstof geeft. De lange natuurwandelingen zijn gezond voor je geest en bloedsomloop en doen zo alle rommel en stress uit je lijf verdwijnen. Als je daarbovenop nog lekker slaapt in een prikkelarm vakantiehuis midden in het groen, heb je alle ingrediënten voor een fantastische natuurkuur. Ga herbronnen in deze vijf aanraders.

1. ‘Alle zintuigen zen’-detox
Stap buiten en ga je neus achterna. Word je aangetrokken door de bomen? Of neem je het brugje over de rivier om je zinnen te verzetten? Na je wandeling geniet je met een opgefrist gemoed verder van het langzame leven in de jacuzzi of infraroodsauna van dit trotse vakantiehuis in Paliseul. Modern-landelijke inrichting met warm hout en veel lichte tinten.
Meer info over dit huis vind je hier.

Vakantiehuis in Paliseul voor 12 personen
Ardennes-Etape Vakantiehuis in Paliseul voor 12 personen

2. ‘No sound but the wind’-detox
Eigenlijk zou je gewoon vlak bij deze knusse chalet in Beauraing kunnen blijven om eindeloos te relaxen, want het bos komt tot aan je terras. Maar dat warme bubbelbad zal nog net iets meer deugd doen als je eerst feelgoodstoffen tankt tijdens een stevige boswandeling.
Meer info over dit huis vind je hier.

Sfeervol ingerichte chalet in Beauraing
Ardennes-Etape Sfeervol ingerichte chalet in Beauraing

3. Koninklijke detox
Als detoxen zich voor jou idealiter in een royaal huis op een bosrijk privédomein omringd door vijvers en een zacht kabbelend riviertje afspeelt, dan trek je naar deze vakantiewoning voor twaalf personen in Bouillon. Met veel lichte houttinten en een rustige sfeer, er is zelfs een fijne loungeruimte met zitzakken die je als meditatieplek kan gebruiken.
Meer info over dit huis vind je hier.

Prachtige vakantiewoning voor 12 personen op een privédomein in Bouillon
Ardennes-Etape Prachtige vakantiewoning voor 12 personen op een privédomein in Bouillon

4. ‘Into the wild’-detox
Door de gigantische ramen lijken het bos en de groene heuvels rondom deze luxechalet in Wiltz je huisje subtiel binnen te dringen. Ook het licht, de heldere tinten, de natuurlijke materialen, jacuzzi en sauna brengen je tot rust. Buiten wachten je alleen maar natuurgeluiden. Een prachtig huis waar je heerlijk slaapt en helemaal kan herbronnen.
Meer info over dit huis vind je hier.

Authentiek luxechalet voor 13 personen te huur in Wiltz
Ardennes-Etape Authentiek luxechalet voor 13 personen te huur in Wiltz

5. Horlogeloze detox
Rondom dit opgeknapte karakterhuis in Orval kan je door de bossen zwerven en vergeet je de tijd als je kijkt naar het doen en laten van de zwanen op de vijvers. Laat de bloemen in de tuin je zintuigen zachtjes prikkelen of kabbel mee met het stroompje in de buurt.
Meer info over dit huis vind je hier.

Vakantiehuis in Orval voor 12 personen in de Ardennen
Ardennes-Etape Vakantiehuis in Orval voor 12 personen in de Ardennen



3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kevin Janssens

    250 waarborg en 450 voor een "weekend" in het goedkoopste huisje, nee dank u.

  • Luc de Groot

    Kan mij moeilijk voorstellen dat je in een woning tot 12 personen tot rust kan komen ? Denk dat je beter afzondering als individueel opzoekt voor de periode dat je zelf nodig hebt, en idd @ henri, éénmaal terug uit je zeepbel ga je terug mee in het ritme van '' de zotte morgen '' ', mooi liedje trouwens !

  • henri levich

    Deze herbron kuur doet wonderen op het moment zelf, eens in het normale ritme verdwijnt het als sneeuw voor de zon, maakt vaak de stresserende prikkels psychisch erger dan voor de kuur.