Exclusief voor abonnees

Sterrenchef Luc Bellings deelt zijn beste recepten voor hapjes bij de bubbels

Sterrenchef Luc Bellings maakt hapjes klaar.
Rudi Van Beek Sterrenchef Luc Bellings maakt hapjes klaar.
Bij oud & nieuw horen bubbels, maar geen bubbels zonder bijpassende hapjes. Om het nieuwe jaar nóg stijlvoller en vooral smakelijker in te zetten, deelt Luc Bellings zeven recepten. Wat te denken van tartaar van zeebaars of een banana dessertbord? Smakelijk 2019!

Citrusoester

Nodig:

• oesters (aantal naar keuze)
• 1 komkommer (1 plakje per oester)
• 1 kiwi (1 plakje per oester)
• zeekraal (enkele takjes per oester)
• bakje Borage Cress (ziltig komkommerkruid)

Voor de citrusgel:

• 25 g citroensap
• 20 g yuzu (Oosterse citrusvrucht, o.m. te koop bij Delhaize)
• 5 g gembersiroop
• 25 g suiker
• 25 g water
• 1,3 g agar agar (plantaardig bindmiddel)
• 1 g gellan (* E418, geleermiddel, te koop in speciaalzaak of online)

Zo maak je het:

Leg voor de citrusgel alle ingrediënten in eenzelfde kookpot tot het mengsel kookt en laat het nadien meteen afkoelen in de koelkast.
Zo zal het mengsel stollen. Om het weer smeuïg te maken, draai je het af in een thermomix of keukenrobot. Vul een spuitzakje met de gel en dresseer de oester met enkele druppels citrusgel.

Steek enkele bolletjes komkommer uit met een parisiennelepel en legdie op en naast de oester in de schelp. Werk af met enkele takjes zeekraal en ‘Borage Cress’.

(lees verder onder de foto)

Citrusoester.
rvb Citrusoester.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis



1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raymond van der craen

    Kunnen jullie ook de prijs er bij zetten wat dit kost? Er zijn andere plaatsen waar je even goed kan genieten van een lekker hapje.