Exclusief voor abonnees

Slakken vang je niet met bier, maar hoe jaag je die beestjes wel weg uit je tuin?

De segrijnslak drijft menig tuinier tot wanhoop.
ThinkStock De segrijnslak drijft menig tuinier tot wanhoop.
Er bestaan veel tuinmythes, maar als het over slakken gaat, tarten sommige echt wel de verbeelding. Tal van zogenaamde wondermiddeltjes zijn namelijk puur op toeval gebaseerd. Welke dingen helpen wel écht tegen slakkenvraat? 

Slakken kunnen tuiniers tot wanhoop drijven. Vooral in de moestuin kunnen de glibberige diertjes flink tekeer gaan, met al die blaadjes sla, boontjes en jonge courgetteplanten. Want waarom zou je onkruid en gras eten, als er zoveel malser groen in de buurt groeit?

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LEO DANEELS

  Pak je snoeischaar, wacht tot het donker wordt, neem je zaklamp en je ziet ze overal kruipen ! Knip en tegen ‘s morgens zijn de lijkjes opgeruimd door de vogels ! Korte pijn, geen gifkorrels in de tuin en gedaan met opgegeten plantjes!

 • Jan Boden

  Slakkenkorrel, een keer of 4 per jaar en je bent er vanaf. Vanaf de eerste beet geraken ze verlamd. Bij mij zijn ze zo goed als verdwenen.

 • Piet Peters

  Ook hier: vorig jaar getest, met succes. Je moet wel écht bier hebben hè. Geen namaaksel

 • LUC VAN DER VEKEN

  Een goed potje bier tot de rand van de grond, en die naaktslakken zullen daar niet voorbij kruipen. Geleerd van mijn vader 50&60 jaar geleden! En dat dit een fabeltje is laat ik in't midden maar de waarheid is: ze liggen er toch in! En een leeg potje dat helpt niet!

 • Rudolf Jacobs

  een woord ZOUT